Via flitspeiling onderzochten we wat er leeft in de stad Tielt
29 januari 2018 

Via flitspeiling onderzochten we wat er leeft in de stad Tielt

Socialemediaburo.be werd onlangs gecontacteerd door de Krant van West-Vlaanderen (KW) met de vraag om een flitspeiling te organiseren in de stad Tielt. De krant wou wel eens weten wat er leeft onder de inwoners. Hoe kan dat beter dan door te gaan peilen op sociale media? Want sociale media, dat is het online dorpsplein.

Artikelenreeks

Via de flitspeiling kwamen we te weten wat de Tieltenaar denkt van zijn stad, wat de Tieltenaar vindt van zijn of haar bestuurders en op welke partij hij of zij vandaag zou stemmen. De flitspeiling was meteen voer voor een uitgebreide artikelen- en videoreeks.

Een week lang adverteerden wij op Facebook samen met KW gericht naar alle Tieltenaars. Daarin vroegen we om een korte enquête in te vullen. In een week tijd kwamen een duizelingwekkend aantal reacties binnen. Na afloop werden de gegevens gewogen en herverdeeld met de demografie van de stad in het achterhoofd. Op die manier zorgden we ervoor dat de resultaten statistisch ook klopten.

Ook voor gemeenten, ocmw’s, politici…

Het is trouwens een dienst waar niet alleen kranten wat van kunnen opsteken. Ook gemeenten, politici, partijen en OCMW’s kunnen heel wat aanvangen met de resultaten van een flitspeiling. Wat leeft er onder de bevolking? Waar ligt de inwoner van wakker? Wat is een breekpunt voor de verkiezingen? Hoe bekend en gewaardeerd is ons beleid?

Trouwens: ook handig, naast flitspeilingen, is het monitoren van sociale media. Op die manier ga je via speciale software permanent polsen op sociale media.

 

Bekijk ook onze onderstaande video.

Zelf interesse in een flitspeiling? Lees er hier meer over!

Over de schrijver