Updates uit sociale medialand: verstuur private polls in Instagram en maak kennis met 'vallende sterren'
20 augustus 2018 

Updates uit sociale medialand: verstuur private polls in Instagram en maak kennis met 'vallende sterren'

Tijd voor nieuwe updates uit sociale medialand. We lijsten graag even voor je op wat er afgelopen week in Sociale Medialand gebeurde.

Verstuur ‘private’ polls in Instagram

Iedereen die graag met Stories in Instagram werkt, die heeft ongetwijfeld wel al eens een poll gemaakt. Een poll op Instagram is gewoon een foto of video in je Stories, waar dan een grote sticker op komt met een vraag en twee antwoordopties. Na 24 uur kun je dan bekijken wie er heeft gestemd en hoe vaak er geantwoord is op je poll.

Voortaan kun je echter ook in private modus polls sturen naar de volgers die jij wilt. Een nieuw kleedje aan het passen en je wil aan één vriend, of een beperkt aantal vrienden, de mening vragen? Dan kun je dat perfect met een poll! Hieronder een filmpje van Instagram zelf over de werking van deze nieuwe functie!

Tijd om de backups van WhatsApp up te daten: Google verwijdert alles dat ouder is dan een jaar!

In onze WhatsApp-updates kaartten we het eerder al aan: je back-ups van WhatsApp zullen geen ruimte van de Google Drive meer innemen. Maar aan elke medaille is ook een keerzijde die minder blinkt. Elke back-up die ouder is dan een jaar zal Google op 1 november genadeloos verwijderen.

Zorg er dus voor dat je voor die eerste novemberdag je back-ups nog eens hebt geüpdatet! Ga naar je instellingen, klik op ‘chats’ en vervolgens op ‘reservekopie’. Deze maatregel geldt enkel voor de Google Android-telefoons. Een gewaarschuwd WhatsApper is er twee waard!

Opgelet: ‘Vallende sterren’ op Instagram

Zit je met een diepgewortelde wens, maar wacht je op die ene vallende ster voor die in vervulling gaat? Dan neem je nu best een kijkje op Instagram, want ‘vallende sterren‘ is de nieuwste trend op het populaire sociale netwerk. Het is vooral populair bij de (Russische) superrijken, maar vindt zijn weg stilaan ook naar hier. Neem gewoon een foto van jezelf, alsof je gevallen bent, maar dan op de gekste plaatsen en met de gekste rekwisieten.

Onder de hashtag #Fallingstars2018 vind je ze terug. De populairste foto’s uit de challenge halen soms tot wel 250.000 likes.

 

#fallingStars2018 #naevinu a last one

Een bericht gedeeld door Stephane (@stephaneclavel) op

Over de schrijver