Back-ups van WhatsApp tellen vanaf november niet meer mee in je Google Drive-opslag
17 augustus 2018 

Back-ups van WhatsApp tellen vanaf november niet meer mee in je Google Drive-opslag

Tijd om even stil te staan bij een tweetal WhatsApp-nieuwtjes.

1. Voortaan vreten WhatsAppback-ups je Google Drive-capaciteit niet meer op

Gebruikers met een Android-telefoon kennen het fenomeen wel: als je veel WhatsApp-berichten verstuurd, met foto’s en video’s en dergelijke, dan slurpt dat op den duur heel wat gigabites op van je Google Drive. In tegenstelling tot vele andere berichtendiensten, slaat WhatsApp de backups niet op eigen servers op. Daarvoor doet WhatsApp dienst op de Cloudservices van andere firma’s: de iCloud van Apple bijvoorbeeld bij iPhonegebruikers en dus de Google Drive bij Androidgebruikers.

Maar vaak krijg je maar een beperkt volume gratis in je cloudservice en dat is frustrerend: door de aanmaak van achterliggende back-ups van WhatsApp, ben je voor je het weet door je gratis volume heen. Daar komt nu, bij Google Drive althans, verandering in. Facebook – het bedrijf achter WhatsApp – en Google hebben een overeenkomst gesloten: vanaf november tellen de WhatsApp-backups niet langer mee voor Google Drive.

Belangrijk erbij te vermelden nog is dat back-ups die in november een jaar niet meer geüpdatet zijn, ook automatisch gewist zullen worden.

2. Heb jij al eens gehoord van ‘WhatsAppitis’

Je hebt appendicitis, bronchitis en zelfs cellulitis, maar sinds kort heb je ook WhatsAppitis. Deze ‘nieuwe’ ziekte situeert zich vooral in de handen, maar ook in de nek. De meerderheid van de mensen zit ondertussen online via zijn smartphone en typt er maar op los. Dat heeft echter nadelige gevolgen voor zowel de kleine spiertjes in de duim als voor de nekwervels, omdat je meer voorovergebogen zit dan vroeger het geval was. Heb je er last van: dan heb je WhatsAppitis!

Op de hoogte blijven van de laatste WhatsApp-updates? Schrijf je dan in voor onze verzendlijst!

Over de schrijver