Ontvang je een foto op WhatsApp? Dan staat die voortaan als notificatie op je beginscherm
07 september 2018 

Ontvang je een foto op WhatsApp? Dan staat die voortaan als notificatie op je beginscherm

Tijd voor nieuwe updates uit WhatsApp-land!

1. Foto’s en GIF’s in notificaties

Het wordt oppassen voor gênante situaties, want WhatsApp heeft een update uitgerold waardoor foto’s en GIF’s voortaan bij je notificaties kunnen worden getoond. Notificaties zijn die meldingen die op je gsm komen als er een SMS, Facebookbericht of dus een WhatsApp’je wordt gestuurd.

Tot nog toe werden foto’s in de notificaties altijd vervangen door een fototoestelletje. Maar voortaan komen de foto’s gewoon als notificatie binnen als je een WhatsApp’je ontvangt. De update werd al uitgerold op de iPhones, waar de foto weliswaar pas tevoorschijn komt als je (hard) op de notificatie drukt.

via GIPHY

 2. WhatsApp waarschuwt voor verdachte link

Nog in de jongste update van WhatsApp: voortaan worden verdachte links gemarkeerd met een knalrode boodschap. Klik je er toch op, omdat een mens nu eenmaal nieuwsgierig is, dan vraagt WhatsApp nog eens expliciet of je de link wel wil bezoeken. Dan kun je alsnog op ‘cancel’ klikken. Een gewaarschuwd WhatsApper is er twee waard.

3. Verberg je online status

Wil je niet langer dat mensen zien wanneer je online zit? Dan bestaat er een handige handeling om je online status te verbergen. Ga naar je instellingen, klik op ‘account’ en vervolgens ‘privacy’. Onder het menu ‘Wie kan mijn gegevens zien’ zie je ‘laatst gezien’ staan. Daar kies je voor ‘niemand’. En voila, voortaan is je online status niet meer te zien.

Over de schrijver