Eindelijk: zo weiger je groepsgesprekken op WhatsApp
05 april 2019 

Eindelijk: zo weiger je groepsgesprekken op WhatsApp

We zijn vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor nieuwe WhatsApp-updates!

WhatsApp was volop in de actualiteit deze week, want voortaan kun je groepsuitnodigingen weigeren. Eindelijk!

WhatsApp brengt functie uit om groepsuitnodigingen te weigeren

Sinds deze week is WhatsApp begonnen met de uitrol van zijn functie om groepsgesprekken te weigeren. Je kent het wel, een goede vriend, collega of familielid begint goedbedoeld een nieuwe groep, maar voor je het weet zit je in een praatbarak boordevol niet-relevante berichten waar je geen boodschap aan hebt. En het nadeel is: als je vriend, collega of familielid de groep opstart en jou selecteert, dan zit je automatisch in de groep. En ja, je kunt de groep verlaten, maar daar krijgt iedereen een melding van.

WhatsApp gooit nu eindelijk het roer om, want voortaan dien je te bevestigen als je in een groepsgesprek wil opgenomen worden. De uitrol van deze nieuwe functie is deze week begonnen en zal enkele weken duren. Belangrijke voorwaarde is dat je de meest recente versie van de app hebt staan. Krijg jij al een uitnodiging als een groep wordt aangemaakt op WhatsApp? Of is deze update nog niet bij jou doorgevoerd?

WhatsApp komt in India met factcheckdienst in aanloop naar verkiezingen

WhatsApp blijft strijden tegen nepnieuws. In India zijn er binnenkort parlementsverkiezingen en de grote partijen bestoken de bevolking dezer dagen met het ene nepnieuwsbericht na het andere. Om alvast de stroom aan fake news op de Indiase WhatsApp tegen te gaan, komt er in India een factcheckdienst. Bewoners die er twijfelen over een bericht dat wordt gestuurd, kan het bericht doorsturen naar deze nieuwe dienst. Deze factcheckdienst zal dan bevestigen of het nieuws klopt of niet.

WhatsApp Business komt naar iOS

Heel wat zakelijke gebruikers van WhatsApp zitten er al een tijdje op te wachten: de uitrol van WhatsApp Business op iOS. Tot nog toe was deze zakelijke variant van de app enkel in de Google Play Store te vinden. Nu wordt dus de stap naar de Apple AppStore gezet. WhatsApp Business is nu al te vinden in de AppStore van Brazilië, Duitsland, Indonesië, India, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Andere landen volgen in de komende weken.

Wil je deze updates ontvangen via WhatsApp?
Schrijf dan eenvoudig in op onze wekelijkse WhatsApp-updates.

Over de schrijver