WhatsApp past design aan op Android
15 februari 2019 

WhatsApp past design aan op Android

Het is weeral vrijdag. Tijd voor nieuws en updates uit WhatsAppland!

1. Groepchats beheren in WhatsApp

WhatsApp werkt aan groepsgesprek-uitnodigingen. Zo kom je nooit meer ongewild in groepsgesprekken in WhatsApp terecht. Momenteel kun je namelijk ongevraagd mensen toevoegen aan groepschats, tot grote irritatie van gebruikers. Voordat je het weet ben je weer in een chat geplaatst waar je niet op zit te wachten.

Dit ongemak lijkt WhatsApp nu eindelijk weg te werken, want de chat-app werkt aan een functie voor groepsgesprek-uitnodigingen. Zodra iemand jou wil toevoegen aan een groepsgesprek, krijg je eerst een verzoek. Deze uitnodiging kan je dan toestaan of weigeren. Dat stelt WABetaInfo.

Deze uitnodiging hoef je niet meteen te beantwoorden, maar blijft 72 uur geldig. Als je binnen die 72 uur niet reageert op het verzoek om in een groepschat te komen, verloopt de uitnodiging.

2. WhatsApp past design aan op Android:

WhatsApp heeft een nieuwe update verspreid. Eerst als beta-versie, maar de update wordt voor iedereen uitgerold. In WhatsApp 2.19.45 zien we een vernieuwd instellingenscherm. Zo gaan de nieuwe instellingen eruit zien:

Het gaat hier dus voornamelijk om het vernieuwde overzicht van het menu met instellingen. De verschillende settings hebben een nieuw icoontje gekregen en moeten daardoor sneller herkenbaar zijn. Hieronder zie je het verschil tussen WhatsApp nu (links) en de nieuwe update (rechts)

          

3. School ‘WhatsAppt’ met afwezige leerlingen

Het PHTI in Gent gebruikt voortaan WhatsApp om met zijn leerlingen te communiceren. Wanneer een leerling afwezig is wordt op een persoonlijke manier een bericht gestuurd met de vraag wat er scheelt. Deze laagdrempelige manier van communiceren op het niveau van de leerlingen moet hen motiveren om vlugger het gesprek aan te gaan met de school. Deze nieuwe maatregel moet er ook voor zorgen dat er minder vroegtijdige schoolverlaters zijn.

4. Gaan we binnenkort stemmen via WhatsApp?

Als het aan het Nederlands bedrijf ‘Vote Company’ ligt wel. Ze experimenteert momenteel met de mogelijkheden van stemmen via WhatsApp.

De verwachting is dat ‘stemmen via WhatsApp’ een flinke vlucht gaat nemen en Vote Company voorziet dat binnen nu en 2 jaar dit bij de meeste publieksverkiezingen zal worden toegepast. Voor de consument is het heel gebruiksvriendelijk en het heeft ook voordelen ten opzichte van het bevestigen van een stem via een bevestigingslink per e-mail. Door het gebruik van WhatsApp is gewaarborgd dat mensen 1x per mobiele telefoonnummer een stem kunnen uitbrengen en biedt het uitstekende mogelijkheden om controles uit te voeren en daarmee een verkiezing zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Wil je deze updates ontvangen via WhatsApp? Schrijf dan eenvoudig in op onze WhatsApp-updates.

Wil je graag weten hoe WhatsApp werkt en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online platform met Snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver