Instagram test het versturen van privéberichten op het web
14 februari 2019 

Instagram test het versturen van privéberichten op het web

We stellen je een aantal nieuwe sociale media-updates voor. We beginnen deze week met nieuws over Snapchat.

1. Snapchat en Lego open samen een winkel

Lego Wear, de kledinglijn van Lego, en Snapchat hebben samen een pop-up kledingwinkel geopend in Londen. Het speciale aan deze winkel is dat er geen kledij te vinden is. Shoppers krijgen alleen een  typische Snapchat QR-code te zien en na het scannen hiervan kunnen ze virtueel shoppen in augmented reality.

Is dit de toekomst van winkelen?

2. Instagram het test versturen van privéberichten op het web

Instagram test momenteel het versturen en ontvangen van privéberichten buiten de app om. Dat kan straks dus misschien ook vanuit je internetbrowser. Op dit moment is de desktopversie van Instagram beperkt in mogelijkheden. Zo kan je alleen content bekijken, liken en erop reageren.

Wanneer dit precies wordt uitgerold is nog onduidelijk.

3. Groepchats beheren in WhatsApp

WhatsApp werkt aan groepsgesprek-uitnodigingen. Zo kom je nooit meer ongewild in groepsgesprekken in WhatsApp terecht. Momenteel kun je namelijk ongevraagd mensen toevoegen aan groepschats, tot grote irritatie van gebruikers. Voordat je het weet ben je weer in een chat geplaatst waar je niet op zit te wachten.

Dit ongemak lijkt WhatsApp nu eindelijk weg te werken, want de chat-app werkt aan een functie voor groepsgesprek-uitnodigingen. Zodra iemand jou wil toevoegen aan een groepsgesprek, krijg je eerst een verzoek. Deze uitnodiging kan je dan toestaan of weigeren. Dat stelt WABetaInfo.

Deze uitnodiging hoef je niet meteen te beantwoorden, maar blijft 72 uur geldig. Als je binnen die 72 uur niet reageert op het verzoek om in een groepschat te komen, verloopt de uitnodiging.

Wil je graag weten hoe Snapchat, Instagram en WhatsApp werken en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online platform met snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver