WhatsApp Business nu ook in België beschikbaar voor iPhone
12 april 2019 

WhatsApp Business nu ook in België beschikbaar voor iPhone

We hebben een nieuwe reeks updates uit WhatsApp voor je klaarstaan:

1. Het is zover: WhatsApp Business nu ook in België beschikbaar voor iPhone

We hebben er meer dan een jaar op moeten wachten, maar nu is het zover. Nadat we vorige week nog bekendmaakten dat WhatsApp Business de weg had gevonden naar Apple AppStores in het buitenland, kunnen we eindelijk aankondigen dat de WhatsApp Business-app nu ook in de Belgische AppStore van Apple te vinden is. Voortaan kunnen iPhone-gebruikers die willen overschakelen van WhatsApp naar WhatsApp Business dit dus ook gewoon op hun eigen telefoon doen.

Deze kleine kanttekening: je kunt je telefoonnummer voor slechts één app tegelijk gebruiken. Schakel je over naar WhatsApp Business, dan wordt je aloude WhatsApp Messenger-app uitgeschakeld. WhatsApp Business heeft echter veel voordelen, zo kun je automatische antwoorden laten uitsturen, kun je bedrijfsinfo uitsturen, kun je berichten labelen, kun je begroetingsberichten instellen, enzovoort.

Wil je kennismaken met hoe WhatsApp Business werkt? En wat de voordelen ervan zijn? Onze Someflex zit boordevol snackable lessen over WhatsApp Business en binnenkort geven we ook een online expertsessie over WhatsApp.

2. WhatsApp voor iPad gespot

WABetaInfo heeft beelden naar buiten gebracht van de nieuwe iPad-applicatie van WhatsApp. De site vond in de achterliggende code van WhatsApp een stukje die wees op de tabletversie in de iOS-app van WhatsApp. Zo wisten ze ook een beta-versie uit te brengen van de applicatie. De applicatie is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar, maar binnenkort zou de applicatie wel worden uitgerold voor alle iPad-modellen.

Na het openen van WhatsApp op iPad, kan je inloggen of registreren met je gsm-nummer. Let wel, je hebt een ander telefoonnummer nodig dan bijvoorbeeld de WhatsApp die je gebruikt op je telefoon. Daarmee lijkt de app er dus in eerste instantie te zijn voor mensen die wel een iPad hebben, maar geen smartphone (waaronder vooral ouderen). Zolang je een iPad en gsm-nummer hebt, kan je dus WhatsApp gebruiken.

WhatsApp zou er zo uitzien:

3. WhatsApp Pay in Nederland?

In China is het al veel langer de norm, want daar zijn betalingen via de WhatsApp-concurrent WeChat dagelijkse kost. Toch merken we nu steeds vaker dat WhatsApp, en met name moederbedrijf Facebook, interesse heeft in betaaldiensten. WhatsApp Pay zou dit jaar naar meer landen uitgerold worden.

WhatsApp Pay bestaat al langer in India in samenwerking met lokale banken, maar nu zou er ook getest worden aan de hand van een enquête voor WhatsApp Business-gebruikers of er ook in Nederland interesse is.

Wat België betreft, wordt het nog afwachten.

 

Wil je deze updates ontvangen via WhatsApp?
Schrijf dan eenvoudig in op onze wekelijkse WhatsApp-updates.

 

 

 

Over de schrijver