Bewerk je binnenkort verstuurde foto's in WhatsApp?
12 juli 2019 

Bewerk je binnenkort verstuurde foto's in WhatsApp?

We zijn alweer vrijdag. Tijd voor nieuwe WhatsApp-updates. Van plan om binnenkort jouw huis te beveiligen? WhatsApp kan hierin ook een rol spelen:

Alarmsysteem verwittigt inwoners en buren via WhatsApp

Homies is de naam van een alarmsysteem dat werkt met een sociale alarmering. Wanneer één van de alarmsensoren van het systeem worden geactiveerd, ontvangen buren en vrienden een melding via WhatsApp. Zo worden ze direct op de hoogte gehouden dat er iets ‘niet pluis’ is en kunnen ze stappen ondernemen.

Handig, toch?

WhatsApp Bèta laat je straks reeds verstuurde foto’s bewerken

WhatsApp werkt aan een nieuwe functie voor zijn bèta-app (WhatsApp voor testgebruikers) waarmee je verstuurde en ontvangen foto’s snel kunt bewerken. De functie heet ‘Quick Edit Media’.

Je kan met deze functie dus foto’s bewerken die je al een keer in een (groeps)chat hebt verstuurd. Op deze manier kun je vanuit de app een bestand bewerken en opnieuw versturen. Dit kan met de reeds bekende mogelijkheden zoals het bijsnijden van een foto, stickers, emoji, tekst of een eigengemaakte tekening toevoegen.

Bron: Androidworld.nl

De bewerkte foto zal het originele bestand niet overschrijven. Je spaart hiermee dus het intern geheugen. De bewerkte kopie zal wel zichtbaar zijn in de chat. Je ziet twee vergelijkbare bestanden en dat is dus geen bewerk- en vervangen-optie zoals messengers als Telegram hebben.

Wil je graag deze WhatsApp-updates ontvangen via WhatsApp? Schrijf je dan gratis in op onze zendlijst.

Over de schrijver