Screenshots maken van WhatsApp-gesprekken wordt straks onmogelijk
19 april 2019 

Screenshots maken van WhatsApp-gesprekken wordt straks onmogelijk

Ook op ‘Goeie vrijdag’ geven we je graag een aantal updates uit WhatsApp-land mee.

Screenshots worden onmogelijk in WhatsApp

Heibel en roering deze week op het internet, want WhatsApp werkt aan een opvallende nieuwe functie: binnenkort wordt het onmogelijk om nog langer screenshots te nemen van je WhatsApp-gesprek. De functie zit intussen al in bèta-versies op de Android-app van WhatsApp. WhatsApp staat al langer bekend om zijn veilige manier om berichten te verzenden.

Dankzij end-to-end-encryptie worden alle berichten gecodeerd verstuurd. Maar wat ben je met ingewikkelde encryptie als de ontvanger na afloop een screenshot neemt van je berichtje? Dat wordt dus binnenkort ook onmogelijk gemaakt.

Meer weten over WhatsApp, de bijhorende encryptie en WhatsApp Business? In Someflex vertellen we er alles over!

Fleur je gesprekken op met bewegende stickers

In diezelfde bèta werden nog een aantal nieuwigheden duidelijk. Naast het ‘verbod’ op het maken van een screenshot kun je binnenkort je gesprekken ook opfleuren met bewegende stickers. De stickers-functie kennen we al (zie screenshot hieronder), maar binnenkort komen daar dus bewegende exemplaren bij. Het doet wat denken aan GIF’s, maar dan in de bekende WhatsApp-stickerstijl. Zijn deze bewegende stickers al bij jou te zien?

Plaats smileys en andere stickers op je foto’s

Wist je dat je niet alleen stickers kunt versturen in gesprekken, maar je deze stickers ook op een foto kunt kleven? Je kunt dergelijke smileys en stickers heel eenvoudig toevoegen als je een foto uploadt via WhatsApp. Ook deze module zit trouwens in een nieuw jasje. Heb jij deze functie al ontdekt?

Wil je deze updates ontvangen via WhatsApp?
Schrijf dan eenvoudig in op onze wekelijkse WhatsApp-updates.

Over de schrijver