Hoe speel je gesproken WhatsApp-berichten stil af?
29 maart 2019 

Hoe speel je gesproken WhatsApp-berichten stil af?

We zijn weer vrijdag. Tijd voor enkele updates over WhatsApp:

1. De Efteling start op 1 april met WhatsApp (geen grap)

De Efteling geeft aan dat het WhatsApp nummer wordt gebruikt om vragen te beantwoorden van bezoekers maar ook om bijvoorbeeld een tafel in een restaurant te reserveren wanneer gebruikers staan aan te schuiven voor een attractie.

Het park koos bewust voor een nummer met veel zevens: 06-24 87 87 87. Een nummer met veel ‘zevens’ in, is volgens hen een geluksnummer!

2. Zo ziet het donkere thema in WhatsApp eruit

De eerste screenshots van een donker thema voor WhatsApp zijn verschenen. De functie zit momenteel verborgen in de nieuwe WhatsApp Beta. Volgens WABetainfo ziet het er zo uit op Android. Lees er alles hier over.

3. Gesproken WhatsApp-bericht afspelen zonder dat iedereen kan meeluisteren

Gesproken berichten zijn ideaal voor als je geen tijd hebt om te bellen, maar als je toch een lang verhaal wilt vertellen aan iemand of juist als je geen zin hebt om veel te typen op WhatsApp. Alleen is het natuurlijk niet zo handig als je omgeving meeluistert. Stel je voor dat er nét iets wordt verteld wat niet iedereen hoeft te weten. Hoe los je dat dan op?

WhatsApp-tip

De oplossing: speel het bericht af en houd je telefoon bij je oor. WhatsApp schakelt dan gelijk over naar de oorspeaker, het lijkt dan een beetje op een gewoon telefoongesprek. Handig toch?

Wil je deze updates ontvangen via WhatsApp? Schrijf dan eenvoudig in op onze WhatsApp-updates.

Wil je graag weten hoe WhatsApp werkt en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online platform met snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver