Picture-in-Picture beschikbaar voor WhatsApp Web
01 februari 2019 

Picture-in-Picture beschikbaar voor WhatsApp Web

Tijd voor nieuwe updates uit WhatsAppland:

Facebook overweegt om zijn chatapps WhatsApp, Messenger en Instagram met elkaar te fuseren. Dat bevestigde CEO Mark Zuckerberg. Door de drie apps samen te voegen, wil Zuckerberg ervoor zorgen dat chatten via alle Facebookdiensten overal even veilig is. Het gebruik van end-to-endencryptie, dat al in sommige apps wordt toegepast, zou daarbij een grote rol spelen.

Daarnaast wil het sociale netwerk ervoor zorgen dat gebruikers niet continu tussen apps wisselen. Momenteel zouden gebruikers van de Marktplaats-functie op Facebook bijvoorbeeld naar WhatsApp overschakelen om op een bericht te reageren, terwijl Messenger van Facebook ook beschikbaar is. Volgens Zuckerberg worden alle mogelijkheden bekeken maar zal een fusie niet meer voor 2019 zijn.

De nieuwe webversie (web.whatsapp.com) beschikt nu over de mogelijkheid van picture-in-picture. De nieuwe feature, die in versie 0.3.2041 beschikbaar is, maakt het mogelijk om video’s uit een WhatsApp gesprek te bekijken terwijl je andere taken uitvoert.

Voor mobiele-gebruikers was de feature al beschikbaar en nu dus ook voor de webversie. Het goede nieuws is dat de functie niet alleen werkt voor video’s die je via WhatsApp krijgt toegestuurd, maar ook voor video’s van andere sociale mediakanalen zoals Facebook, YouTube en Instagram.

De picture-in-picture functie werkt alleen met links die je via de WhatsApp chat hebt ontvangen, dat wil dus zeggen via de webversie. Je krijgt dan een preview van de video in een bubbel te zien welke ontpopt wanneer je hem aanklikt. De Picture-in-Picture mode wordt dan automatisch gestart.

Facebook wil dit jaar meer inzetten op betalingen uitvoeren met WhatsApp. De feature is momenteel enkel in India beschikbaar, maar ze zal dit jaar naar meer landen komen. Met WhatsApp Pay kan je direct rechtstreeks betalingen uitvoeren aan gebruikers of in winkels zonder gebruik van een soort van digitale portemonnee. De dienst werkt in India samen met de zogenaamde ‘Unified Payments Interface’ van dat land, een betaalplatform waar alle banken mee werken. Momenteel zijn er 200 miljoen gebruikers die met de betaaldienst werken.

Wie abonnee wordt van What’s Up, kan onbeperkt WhatsApp-berichtjes sturen en binnen 24 uur een reactie verwachten. Naast persoonlijke steun en een luisterend oor helpt Rick Kwee zijn gesprekspartners ook door ze dichter bij hun gevoel te laten komen. Dit doet hij door middel van online inspiratie, zoals bijvoorbeeld muziek, YouTube-video’s en Instagram-accounts. Lees er hier meer over.

De NS, de Nederlandse spoorwegen,  gaat een proef uitvoeren met (anoniem) melden van overlast zoals vernielingen in de trein. Dat kan dan via een WhatsApp-bericht of sms. Deze proef begint in het voorjaar. Lees het volledig artikel hier.

Voila, je bent terug WhatsApp-to-date!

 

 

Wil je graag weten hoe WhatsApp werkt en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online platform met Snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver