Facebook denkt na over één chatapp voor al zijn diensten
31 januari 2019 

Facebook denkt na over één chatapp voor al zijn diensten

We stellen je een aantal nieuwe sociale media-updates voor. We beginnen deze keer met nieuws over Facebook en zijn berichtendiensten:

1. Gaat Facebook zijn apps samensmelten?

Facebook overweegt om zijn chatapps WhatsApp, Messenger en Instagram met elkaar te fuseren. Dat bevestigde CEO Mark Zuckerberg. Door de drie apps samen te voegen, wil Zuckerberg ervoor zorgen dat chatten via alle Facebookdiensten overal even veilig is. Het gebruik van end-to-endencryptie, dat al in sommige apps wordt toegepast, zou daarbij een grote rol spelen.

Daarnaast wil het sociale netwerk ervoor zorgen dat gebruikers niet continu tussen apps wisselen. Momenteel zouden gebruikers van de Marktplaats-functie op Facebook bijvoorbeeld naar WhatsApp overschakelen om op een bericht te reageren, terwijl Messenger van Facebook ook beschikbaar is. Volgens Zuckerberg worden alle mogelijkheden bekeken maar zal een fusie niet meer voor 2019 zijn.

2. Instagram test optie om volledig Instagram verhaal te delen

Instagram test momenteel een nieuwe ‘deelfunctie.’ Zo kunnen gebruikers hun volledig Instagram verhaal delen op bijvoorbeeld Facebook of andere kanalen door de link naar het verhaal te kopiëren en plakken. Sommige gebruikers kregen toegang tot deze optie. Het is niet duidelijk wanneer deze voor iedereen beschikbaar wordt.

Picture-in-Picture voor WhatsApp Web

De nieuwe webversie (web.whatsapp.com) beschikt nu over de mogelijkheid van picture-in-picture. De nieuwe feature, die in versie 0.3.2041 beschikbaar is, maakt het mogelijk om video’s uit een WhatsApp gesprek te bekijken terwijl je andere taken uitvoert. Zo kan je bijvoorbeeld blijven mailen terwijl de content in WhatsApp wordt afgespeeld.

Voor mobiele-gebruikers was de feature al beschikbaar en nu ook voor de webversie. Het goede nieuws is dat de functie niet alleen werkt voor video’s die je via WhatsApp krijgt toegestuurd, maar ook voor video’s van andere sociale mediasites zoals Facebook, YouTube en Instagram.

 Wil je graag weten hoe Facebook en Instagram werken en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online platform met Snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver