Hoe stel je donkere modus in op Facebook Messenger?
07 maart 2019 
in Nieuws

Hoe stel je donkere modus in op Facebook Messenger?

Wat gebeurde er deze week allemaal in Socialemedialand? We lijsten de belangrijkste gebeurtenissen op voor jou:

1. Drastische koerswijziging voor Facebook

Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft in een blogpost de nieuwe koerswijziging van Facebook aangekondigd. Daarin worden WhatsApp en Messenger meer naar voor geschoven als belangrijkste kanalen. Facebook ziet een verschuiving van openbare berichten naar privéberichten en wil hier ook op inzetten.

Volgens Zuckerberg moet Facebook een ‘op privacy gefocuste berichtendienst en sociaal netwerk’ worden. De berichtendienst komt daarbij voor het sociale netwerk.

De koerswijziging dreigt het businessmodel van het bedrijf op scherp te zetten. Facebook haalt nu quasi al zijn omzet uit de verkoop van advertenties op basis van data die gebruikers in een ‘open en verbonden omgeving’ deelden. In de blog geeft Zuckerberg tussen de lijnen aan dat een keuze voor privékanalen de deur openzet voor betalingen of zelfs e-commerce.

Hier lees je de volledige blogpost:

2. Facebook Messenger Dark Mode nu beschikbaar

Facebook Messenger is begonnen met de uitrol van een donkere modus. Dit zorgt ervoor dat gebruikers minder last krijgen van hun ogen tijdens het versturen van berichten in een donkere omgeving.

Hoe doe je dit? 

Om Dark Mode beschikbaar te maken, verplicht Messenger je om iemand anders te moonen door hem/haar een wassende maan emoji (🌙) te sturen. Doe je dat, dan verschijnt de optie om de donkere modus te activeren. Op dat moment kan je ook vanaf je profielpagina de optie opnieuw uitschakelen.

Let op, deze functie wordt momenteel uitgerold. Als het vandaag niet lukt, probeer het binnen een paar dagen opnieuw.

En ook dit nog:

3. ‘Eierdooierogen’ zijn de nieuwste trend op Instagram

Momenteel is er een nieuwe trend op Instagram genaamd ‘eierdooierogen’. Waarom heten ze de eierdooierogen? Omdat het bij deze trend de bedoeling is dat je je oogleden felgeel kleurt. Iets voor jou? Gebruik zeker de #Yellowlids

Wil je graag weten hoe WhatsApp en Messenger werken? En hoe je kan groeien op Instagram? In Someflex, het online leerplatform met snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver