WhatsApp verdeelt emoji's onder in categorieën op iPhone
08 maart 2019 

WhatsApp verdeelt emoji's onder in categorieën op iPhone

Vrijdag vandaag, tijd voor nieuwe updates uit WhatsAppland

1. Cryptomunt van WhatsApp verschijnt in de eerste helft van 2019

Facebook is van plan om nog in de eerste helft van dit jaar de WhatsApp-cryptomunt vrij te geven. Met deze munt moet het mogelijk zijn om onderling te betalen. Ook andere chatapps werken aan eigen cryptovaluta. Het doel is om een soort betaalsysteem te maken dat vergelijkbaar is met PayPal, zodat je makkelijk betalingen kan doen tussen verschillende landen.

WhatsApp is van plan om de waarde van de munt gelijk te houden aan allerlei buitenlandse valuta’s. Eerder werd nog gesproken over een stablecoin, waarbij de waarde gelijk ligt aan de dollar. Nu lijkt het erop dat Facebook naar meerdere valuta’s kijkt. Door de waarde gelijk te houden, is er veel minder kans op grote stijgingen of dalingen van de waarde. Hierdoor is een dergelijke munt minder interessant voor handelaren dan bijvoorbeeld de Bitcoin.

2. Nieuwe emoji’s na WhatsApp update

De nieuwe WhatsApp update op iPhone brengt een update voor emoji’s met zich mee.  Deze update zou het gebruikers makkelijker moeten maken om emoji’s te kiezen.

3. Facebook schuift WhatsApp (en Messenger) naar voor als belangrijkste kanalen

Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft in een blogpost de nieuwe koerswijziging van Facebook aangekondigd. Daarin worden WhatsApp en Messenger meer naar voor geschoven als belangrijkste kanalen. Facebook ziet een verschuiving van openbare berichten naar privéberichten en wil hier ook op inzetten.

Volgens Zuckerberg moet Facebook een ‘op privacy gefocuste berichtendienst en sociaal netwerk’ worden. De berichtendienst komt daarbij voor het sociale netwerk.

De komende maanden zal duidelijk worden welke concrete acties Facebook hiervoor onderneemt.

4. WhatsApp steeds vaker ingezet als vacaturekanaal (in NL)

In een recente rondvraag van recruitmentspecialist Hays blijkt dat WhatsApp een populair kanaal aan het worden is voor het ontvangen van vacatures. Op de vraag of mensen het interessant vinden om de nieuwste vacatures via WhatsApp te ontvangen, antwoordt een derde van de respondenten bevestigend.

Iets dat we hier in België ook moeten doen?

Wil je deze updates ontvangen via WhatsApp? Schrijf dan eenvoudig in op onze WhatsApp-updates.

Wil je graag weten hoe WhatsApp werkt en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online platform met Snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver