Hoe zet je woorden en zinnen in het cursief of vet op WhatsApp?
22 maart 2019 

Hoe zet je woorden en zinnen in het cursief of vet op WhatsApp?

We zijn weeral vrijdag, tijd voor enkele updates uit WhatsAppland

1. WhatsApp business binnenkort ook beschikbaar voor iOS

WhatsApp Business, de zakelijke variant van  WhatsApp speciaal ontwikkeld voor bedrijven om te communiceren met consumenten en klanten is binnenkort ook beschikbaar voor iOS, het besturingssysteem van Apple voor iPhone. De uitrol is inmiddels in gang gezet, maar zal nog niet overal beschikbaar zijn. WABetaInfo weet via twitter te melden dat ze de app ontdekt hebben in de Mexicaanse App Store.

Gebruikers hebben als reactie hierop laten weten dat de app ook beschikbaar is in Frankrijk en Brazilië. WhatsApp Business werd eerst gelanceerd voor Android in januari 2018.

2. WhatsApp test ‘omgekeerd plaatjes zoeken’ tegen nepnieuws

In een vorige blog schreven we al over de fotozoekfunctie van WhatsApp.  WhatsApp krijgt hiervoor een eigen browser.

WhatsApp test de mogelijkheid om omgekeerd naar afbeeldingen te zoeken, mogelijk om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan. De functie om met afbeeldingen te zoeken zit in één van de nieuwe bèta-versies van Android, meldt WABetaInfo. Met de functie kunnen gebruikers binnen WhatsApp makkelijk zogenoemd ‘omgekeerd zoeken op afbeeldingen’. De afbeelding in kwestie wordt dan vergeleken met afbeeldingen op Google.

Zo kunnen gebruikers makkelijk zien of een afbeelding die ze krijgen origineel is, of ergens anders vandaan komt. Google laat precies zien hoe vaak de afbeelding in zijn resultaten voorkomt, en waar die wordt gebruikt. De maatregel kan handig zijn in de strijd tegen ‘fake news’ waar vaak bewust bepaalde foto’s worden hergebruikt en opnieuw worden rondgestuurd.

WhatsApp krijgt eigen browser

Het zoeken naar foto’s gebeurt binnen WhatsApp: er wordt dan een browservenster geopend. Tot nu toe had WhatsApp nog geen ingebouwde browser, maar ook die wordt getest in een bètaversie.

3. Woorden vetgedrukt of cursief maken in WhatsApp

Hiervoor heb je volgende codes nodig:

Vetgedrukt zet je tussen sterretjes: *jouwwoord*

Voor cursief gebruik je underscore: _jouwwoord_

Je kan de codes ook combineren bijvoorbeeld _*jouwwoord*_ dan krijg je een woord dat vet en cursief is:

Wil je deze updates ontvangen via WhatsApp? Schrijf dan eenvoudig in op onze WhatsApp-updates.

Wil je graag weten hoe WhatsApp werkt en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online platform met snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver