Updates uit sociale medialand: gezellig shoppen op Instagram en daten op Facebook
07 mei 2018 

Updates uit sociale medialand: gezellig shoppen op Instagram en daten op Facebook

Maandag, en dus tijd voor onze wekelijkse updates uit sociale medialand.

Sinds deze week kun je in België en Nederland shoppen op Instagram, echt waar! Je hebt het waarschijnlijk al meegemaakt, je ziet een leuke foto op Instagram en vraagt je af waar je die toffe bloes of dat leuke hemd kunt kopen. Je kunt natuurlijk altijd een privébericht sturen naar de persoon die de foto postte, maar dat is alweer een drempel, zeker als je de persoon zelf niet kent.

Gelukkig kun je vanaf nu producten taggen op foto’s in Instagram en vervolgens de mensen gewoon automatisch doorverwijzen naar de/je shop. Heb je een aantal producten in de aanbieding, neem er dan een foto van en tag vervolgens de producten die je via de webshop wilt verkopen.

[tweetquote]Een foto van één model kan zo de etalage zijn voor een trui, een broek, schoenen, enzovoort. [/tweetquote]

Het filmpje op deze site legt je haarfijn uit hoe het shoppen werkt. Binnenkort zul je trouwens ook een tafeltje in een restaurant en tickets voor de cinema kunnen boeken via Instagram!

Daten op Facebook

Tijdens de grote ontwikkelaarsconferentie F8 in Californië heeft Facebook een aantal belangrijke aankondigingen gedaan. Zo zal Facebook binnenkort de ‘dating’ kar trekken. Vandaag bestaat er al een krachtige dating app: Tinder. Facebook beweert echter betere matches te zullen kunnen voorleggen omdat het over een pak meer data beschikt. Wanneer Cupido-Facebook precies gaat uitvliegen is voorlopig nog niet duidelijk.

Binnenkort komt er overigens nog een handige functie op Facebook bij, zo verklaarde Mark Zuckerberg: ‘clear history’. Zoals je weet verzamelt Facebook ook gegevens van websites en apps buiten Facebook zelf. Die browsegeschiedenis zul je binnenkort kunnen verwijderen met een simpele klik op de knop ‘clear history’.


LinkedIn-connecties in je buurt

LinkedIn app in de buurt

Op de app van LinkedIn is vorige week een nieuwe knop verschenen als je naar het tabblad ‘mijn netwerk’ gaat.

Je kunt voortaan realtime bekijken wie van je netwerk momenteel in de buurt is. Eenzelfde functie had Facebook al, maar bij LinkedIn kun je het eenvoudig aan en uit zetten.

Handig, als je bijvoorbeeld op de middag eens alleen luncht, check snel even je connecties in de buurt. Misschien is een van je verbindingen wel vlakbij! Het ideale moment om bij te praten!

Hoe je de functie inschakelt? Eenvoudig, gewoon je vinger even op de knop laten ‘hangen’ en voila, je krijgt de optie om het systeem in te schakelen.

Twitterwachtwoord al veranderd?

Heb jij je Twitterwachtwoord dit weekend al veranderd? Eind vorige week stuurde Twitter zelf alvast het advies uit om je code te veranderen. In een intern computerbestand bij Twitter werden per ongeluk onversleutelde wachtwoorden opgeslagen. Normaal worden alle wachtwoorden bij Twitter versleuteld opgeslagen en hierdoor kan niemand jouw wachtwoord achterhalen, zelf de mensen die voor Twitter werken niet.

Voor zover duidelijk is, heeft niemand dit logbestand met onversleutelde wachtwoorden kunnen bekijken. Aangezien het om een intern bestand ging bij Twitter zelf, konden enkel de werknemers van twitter zelf de wachtwoorden inkijken. Tenzij er een snode Twittermedewerker een kopie heeft genomen en die besluit te verkopen aan een of andere hacker, is er voorlopig geen reden tot paniek. Toch raadt Twitter wel aan om je wachtwoord te wijzigen. Deed jij het al? Of ben je het van plan?

Over de schrijver