WhatsApp-to date: jouw wekelijkse WhatsApp updates
04 mei 2018 

WhatsApp-to date: jouw wekelijkse WhatsApp updates

WhatsApp evolueert snel. We volgen de nieuwigheden voor jou op en vatten ze wekelijks samen in een korte blogpost:

Deze week hield Facebook hun jaarlijks congres, de F8-conferentie, waarbij ze hun nieuwigheden voorstellen. Hier lees je een beknopt verslag van alle nieuwheden die Facebook aankondigde. Omdat Facebook eigenaar is van WhatsApp werden er ook een aantal nieuwigheden voor de berichten-app voorgesteld:

Videobellen in groepen 

Binnenkort kun je met 4 mensen tegelijk videobellen in een WhatsApp groep. Tot op vandaag zijn alleen één-op-één videogesprekken mogelijk. De functie wordt de komende maanden uitgerold.

Het WhatsApp videobellen in groep zal er zo uitzien:

whatsapp video groep groep

WhatsApp stickerfunctie

WhatsApp introduceert binnenkort een eigen stickerfunctie. Dit zijn stickers zoals we ze kennen op andere sociale mediakanalen, en vormen een alternatief voor emoji’s. Gebruikers kunnen ze zelf aanmaken om hun berichten nog leuker te maken.

WhatsApp Stories 

Je weet het of je weet het niet, maar ook WhatsApp heeft een eigen Story of Verhalen functie. WhatsApp Stories – de statusupdates van WhatsApp – winnen terrein. Momenteel tellen ze 450 miljoen dagelijkse gebruikers en zijn daarmee dubbel zo groot als Snapchat Stories.

Ook dit nog deze week: 

WhatsApp mede-oprichter Jan Koum verlaat het bedrijf na een data & privacy geschil met Facebook.

We sluiten dit blogbericht af met een aantal veiligheidstips om jouw WhatsApp account nog beter te beschermen. Bekijk ze hier.

Over de schrijver