Facebook past privacy-voorwaarden aan en wil gebruikers beter beschermen
29 juli 2019 
in Nieuws

Facebook past privacy-voorwaarden aan en wil gebruikers beter beschermen

Elke week bekijken we de laatste nieuwe updates uit sociale medialand. We beginnen met nieuws over Facebook en privacy

Facebook krijgt monsterboete (en belooft privacy aan te passen)

Facebook heeft van de American Federal Trade Commission een boete gekregen van 5 miljard dollar wegens het schenden van privacy.

CEO, Mark Zuckerberg belooft extra maatregelen en inspanningen om de privacy van gebruikers te beschermen. Maar wat houden die maatregels in?

Om mensen duidelijk te maken welke maatregelen ze allemaal nemen, werd een ‘privacy-infographic’ gemaakt:

Bron: Facebook

Instagram breidt shopping-mogelijkheden uit voor influencers

Instagram shopping was tot nu toe alleen mogelijk vanaf je eigen business account. Maar nu wordt het binnenkort ook mogelijk om influencers producten uit jouw shop (feed) te laten taggen in hun foto’s. Heeft een influencer bijvoorbeeld jouw t-shirt aan? Dan kunnen de volgers direct doorklikken naar het product en met Instagram Checkout ook meteen afrekenen. Nu kun je als merk eindelijk het enorme organische bereik van je influencers kapitaliseren en hoeven klanten niet meer eindeloos te zoeken naar dat ene product.

Meer weten over Instagram? De knoppen leren kennen? Leren adverteren om zelf een product of dienst te verkopen? Je leert het allemaal in Someflex, ons online leerplatform sociale media.

Kan je straks WhatsApp op meerdere apparaten gebruiken?

Volgens WABetaInfo wordt het in de toekomst mogelijk om WhatsApp op verschillende apparaten te gebruiken met hetzelfde account. Momenteel kan dat niet, omdat de app gekoppeld is aan het telefoonnummer van de gebruiker.

De nieuwe functionaliteit zou het mogelijk maken om bijvoorbeeld een WhatsApp-account tegelijkertijd op een iPhone en een iPad te gebruiken, of op een iOS-apparaat en een Android-toestel. Ook zou het mogelijk worden om WhatsApp op een computer te gebruiken zonder actieve koppeling met het account op een smartphone zoals nu.

Zoals je leest, veranderen sociale media heel snel en is het niet evident om bij te blijven. Met Someflex, het online leerplatform sociale media, blijf je steeds up-to-date aan de hand van korte videolessen van 3 minuten. Je leert niet alleen de knoppen kennen, maar krijgt ook strategie en heel veel inspiratie. Neem zeker een kijkje of Someflex iets voor jou is.

Over de schrijver