Instagram introduceert een stop motion filter in Stories
25 juni 2019 
in Nieuws

Instagram introduceert een stop motion filter in Stories

Elke week overlopen we de nieuwigheden in sociale medialand. Zo blijf je makkelijk  up-to-date. We beginnen met nieuws over Facebook die een eigen cryptomunt lanceert.

1. Facebook lanceert eigen cryptomunt Libra

De Libra is een virtuele cryptomunt gebouwd op blockchain-technologie. Anders dan ‘coins’ zoals bitcoin is dat het een ‘stable coin’ is waardoor de munt minder fluctueert. Dit omdat de waarde van de munt gekoppeld is aan andere munten zoals de euro en de dollar. Daarnaast werkt de Libra niet volgens een gedecentraliseerd systeem, maar is er een duidelijk controle-systeem ingebouwd waar ook bijvoorbeeld Mastercard en Paypal toe behoren.

Wat betekent deze munt voor jou?

Door een veilige munt te introduceren hoopt Facebook dat gebruikers hier makkelijk transacties mee zullen doen. Geld overschrijven of aankopen doen via Facebook of een gerelateerd kanaal zal vanaf nu sneller gaan, zonder dat er een ‘derde partij’ tussenzit. 

De Libra zal vanaf 2020 beschikbaar zijn.

Meer informatie over de Libra vind je in deze video:

2. Instagram introduceert een stop motion filter in Stories

Instagram heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn Stories. Binnenkort kan je stop-motion video’s opnemen. Dit is een film-principe waarmee je verschillende foto’s versneld afspeelt waardoor het lijkt alsof ze bewegen.

Hoe doe je dit?

  • Klik op ‘verhaal’ om een nieuw verhaal op te nemen.
  • Scroll door je filters.
  • Binnenkort zal je daar stop-motion zien staan.

 

Deze functie wordt momenteel wereldwijd uitgerold.

Snapchat werkt aan evenementen-functie

Snapchat werkt aan een nieuwe functie waarmee gebruikers eigen evenementen kunnen aanmaken.

Meer informatie hierover is er nog niet beschikbaar, maar het toont aan dat Snapchat ook meer wil inzetten op features die populair zijn op andere sociale mediakanalen.

Zoals je leest, veranderen sociale media heel snel en is het niet altijd makkelijk om bij te blijven. Met Someflex, het online leerplatform sociale media, blijf je steeds up-to-date aan de hand van snackable videolessen van 3 minuten. Je leert niet alleen de knoppen kennen, maar krijgt ook strategie en heel veel inspiratie. Neem zeker een kijkje of Someflex iets voor jou is.

Over de schrijver