Updates uit sociale medialand: Scouts stellen ouders gerust via Facebook
16 juli 2018 

Updates uit sociale medialand: Scouts stellen ouders gerust via Facebook

Tijd voor een nieuwe portie updates uit sociale medialand! Deze keer staan Instagram, Twitter en… De scouts centraal!

Instagram: ‘je bent helemaal bij’

Wie iets minder accounts volgt op Instagram, heeft deze zeker ook al zien passeren: ‘Je bent weer helemaal bij!’. Voortaan laat Instagram weten als je alle foto’s van de afgelopen 24 of 48 uur hebt overlopen. Dat is handig, op die manier heb je niet meer het gevoel dat je iets gemist hebt! Heb jij deze boodschap al zien passeren in je tijdlijn?

Celebrity’s verliezen duizenden volgers na ingreep op fake-accounts

Slecht nieuws voor de bekenden op aarde: Twitter heeft besloten om de strijd aan te gaan met de valse accounts. Sinds een paar dagen worden die fake gebruikers massaal verwijderd. Volgens Twitter zal elke gebruiker gemiddeld 4 volgers zien verdwijnen, maar bij de grote sterren is dat natuurlijk een veelvoud daarvan. Barack Obama verliest zowat 2,1 miljoen volgers, al blijven er wel nog altijd een slordige 101,5 miljoen over. Katy Perry verloor 1,5 miljoen volgers.

Met de actie wil Twitter weer meer schwung in zijn online mediakanaal brengen. “Met deze ontwikkeling willen we het gezonde debat op Twitter en het vertrouwen in ons bedrijf bevorderen”, aldus Twitter-topman Vijaya Gadde.

WhatsApp brengt ‘gelezen’-knop naar ‘notification centre’

Je kent het ongetwijfeld wel: je krijgt een WhatsAppje met een korte boodschap, en hebt eigenlijk genoeg aan de ‘notificatie’ die oplicht op jouw smartphone. Het is helemaal niet meer nodig om WhatsApp op te starten om die ‘ok’ of ‘sorry’ te bekijken, want je zag het volledige bericht al verschijnen op je schermpje. Alleen, de persoon die het berichtje verstuurde blijft op zijn honger zitten: aangezien je WhatsApp niet geopend hebt, komt je bericht niet als ‘gelezen’ te staan bij de verzender.

Voor dat op het eerste zicht wat banaal probleem, komt WhatsApp nu met een oplossing: er komt een ‘mark as read’-knop in het notificatie-center van Android. WhatsApp is momenteel bezig deze knop te testen. Er komt daarnaast ook een snelkoppeling om een groepsgesprek op ‘stil’ te zetten. Handig als er plots een heftige discussie ontstaat in een groep.

Inspiratie: ouders geruststellen vanop kamp via… Facebook

Leden van jeugdbewegingen hebben de tijd van hun leven: het is weer tijd om op kamp te gaan. Voor ouders echter niet altijd een pretje, voor je het weet slaat de ongerustheid toe. Leiders doen hun best om bereikbaar te zijn, maar daar hebben ze niet altijd de tijd voor. Daar hebben ze bij de scouts van Beernem echter een goede oplossing voor gevonden, dankzij de sociale media natuurlijk.

Ze lieten op hun Facebook weten dat iedere ouder de naam van zijn of haar kind mocht achterlaten als reactie op de post. Die reactie zou daarna beantwoord worden met een update over het betreffende kind. Het initiatief viel enorm in de smaak!

Over de schrijver