Updates uit sociale medialand: security-zorgen bij Facebook en advertenties via WhatsApp
01 oktober 2018 

Updates uit sociale medialand: security-zorgen bij Facebook en advertenties via WhatsApp

Een nieuwe update uit sociale medialand beginnen we bij beveiligingszorgen rond Facebook.

Security-zorgen bij Facebook, WhatsApp komt met de redding

Zorgen bij Facebook afgelopen week. In de functie ‘weergeven als…’ was een veiligheidsprobleem opgedoken, waardoor heel wat data werd gelekt. Daardoor werd vorige week preventief een groot deel gebruikers uitgelogd.

Elk klein lek wordt door onverlaten aangegrepen om met data aan de haal te gaan. Daarom werkt Facebook aan een nieuwe ‘beveiligingslaag’. Is je Facebook in de toekomst gehackt? Dan zul je jouw WhatsApp kunnen gebruiken om de account op Facebook te ‘redden’.

Tip: zie wat je vrienden uitspoken op Instagram

Kende je deze tip al? Je kunt op Instagram gewoon zien wat je vrienden en volgers aan het doen zijn op Instagram. Klik gewoon op het hartje onderaan je Instagram-scherm, en kies vervolgens bovenaan voor ‘volgend’.

Vanaf 2019 advertenties in WhatsApp

Het zit er al een tijdje aan te komen: reclame in de populaire berichtenapp WhatsApp. Sinds de overname van WhatsApp door het bedrijf Facebook waren er al langer geruchten en verwachtingen dat reclame er geïntroduceerd zou worden. Nu wordt ook effectief een datum naar voor geschoven: 2019.

De reclames zullen subtiel beginnen. De eerste advertenties zullen getoond worden in de stories-functie van WhatsApp, wat daar ‘status’ heet. Niet meteen de meest populaire functie binnen WhatsApp.

Over de schrijver