Updates uit sociale medialand: voorkom spoilers op Facebook en nieuwe functie voor WhatsApp-groepen
06 juli 2018 

Updates uit sociale medialand: voorkom spoilers op Facebook en nieuwe functie voor WhatsApp-groepen

Tijd voor je wekelijkse portie nieuwigheden uit ‘Sociale Medialand’. En jawel hoor, het is opnieuw Instagram dat met de meeste aandacht gaat lopen, want er worden weer een aantal updates ter beschikking gesteld. Er werden een resem nieuwe camera-effecten, zeg maar filters, ter beschikking gesteld van de gebruikers van de Story’s-functie. Eentje ervan is bijvoorbeeld de dunk-cam, maar er is zoveel meer. Ontdek ze zelf in je Instagram-camera!

Voorkom spoilers op Facebook

Iedereen kent wel het probleem. Er wordt een populair programma uitgezonden, of de seizoensfinale van je favoriete serie is op tv, maar je kunt helaas niet kijken omdat je bezet bent. Geen probleem, in tijden van digicorders, ware het niet dat sociale media vaak al heel wat verklappen hierover. Wel, dan is er goed nieuws: binnenkort zul je bepaalde posts waar een bepaalde term in zit kunnen verbergen van je tijdlijn. De functie wordt alvast volop getest door Facebook. De ban van het woord zal maximaal 30 dagen duren, daarna zie je alle woorden van ‘Thuis’, ‘Familie’ of ‘De Mol’ weer verschijnen.

Groepschat voor beheerders

Een nieuwe WhatsApp-update brengt een nieuwe functie voor groepsbeheerders met zich mee. Op vandaag kan iedereen die lid is van een WhatsApp-groep berichten versturen en ontvangen. De nieuwe update maakt het mogelijk voor beheerders om een groep op te richten waarin zij alleen berichten kunnen sturen. Als je geen beheerder bent, kun je de berichten alleen lezen, maar niet beantwoorden of zelf berichten sturen.

Wanneer de update hier is doorgevoerd ga je naar groepschats en klik dan op ‘only admins’ of alleen voor beheerders.

Over de schrijver