Updates uit sociale medialand: nieuw jasje voor Facebook Messenger en nu ook stickers versturen via WhatsApp
29 oktober 2018 

Updates uit sociale medialand: nieuw jasje voor Facebook Messenger en nu ook stickers versturen via WhatsApp

We hebben een lading met nieuwe updates uit sociale medialand voor je klaarstaan. We beginnen bij Facebook Messenger.

Nieuw jasje voor de Facebook Messenger-app

Misschien heb je het al gemerkt, maar Facebook Messenger is stukje bij beetje zijn lay-out aan het updaten. Jouw app is misschien al een week lang geüpdatet, andere gebruikers volgen spoedig. Voor de vernieuwing van de app ging Facebook te rade bij de gebruikers, die hun voorkeur geven aan messenger-apps, die er zo simpel mogelijk uitzien.

Zo heeft de app voortaan nog maar drie tabs in plaats van negen: ‘chat’ (waar je al je gesprekken en groepen kunt vinden), ‘vrienden’ (waar je ‘Verhalen/Stories’ kunt zien en waar je kunt zien wie op dit moment actief is) en ‘ontdek’ (spelletjes en bedrijven).

Nu ook stickers op WhatsApp

Een functie die al langer op andere chat-apps kan gebruikt worden is stickers. Dat zijn, kort samengevat, grote emoji’s. Voortaan kan dat ook op WhatsApp!

Zo werkt het alvast op de Android-versie van WhatsApp: open een gesprek en tik op het emoji-icoontje (het lachende gezichtje) links boven het toetsenbord. Vervolgens zie je onderaan, naast de GIF-knop, een nieuwe knop voor stickers. Klik op de gewenste sticker en hij wordt verstuurd!

Bij de Apple-iPhones vind je de knop om een sticker te versturen rechts in het berichtenvenster. Tik erop om de gewenste sticker te versturen. Via die knop vind je voortaan ook de GIF’s.

Nu ook Snap-camera op je Windows-pc of Mac

Snapchat heeft een nieuwe functie gelanceerd op computer: de Snapcamera. Op die manier kun je de ‘magie’ van filters en stickers ook naar jouw computer brengen. Voor tijdens videochats of livestreams bijvoorbeeld. Een leuk videogesprek met je moeder voeren met een ‘honden’-filter bovenop je hoofd? Geen probleem, ga je gang. En lachen maar!

Over de schrijver