Updates uit sociale medialand: nu ook filters voor je kat op Snapchat
15 oktober 2018 

Updates uit sociale medialand: nu ook filters voor je kat op Snapchat

Onze updates uit sociale medialand starten we vandaag bij Snapchat. Want dit sociale mediakanaal springt op de hype van kattenfoto’s…

Plaats een filter op de kop van je kat

Filters om op je foto te plaatsen zijn niet nieuw. Ooit revolutionair op Snapchat, maar ondertussen overgenomen door Facebook Messenger, Instagram, enzovoort. Met filters kun je zo gek gaan als je zelf wil: je kunt van jezelf een clown, monster, voetbalsupporter, enzovoort maken. Filters zorgen vaak voor de nodige hilariteit op familiefeestjes.

Maar nu neemt Snapchat opnieuw het voortouw als het om filters gaat: voortaan zijn ook koppen van katjes niet langer veilig voor filters. Snapchat komt namelijk met filters speciaal voor op de snoetjes van poezen. Slecht nieuws voor wie niet zo’n fan is van kattenfoto’s op sociale media…

Plaats nu een poll op je live video

Wie live gaat op Facebook krijgt voortaan een nieuwe optie voorgeschoteld: plaats een poll bij je live. Voortaan kun je dus je live-kijkers extra uitdagen om naar hun mening te vragen met de live poll. Een nieuwe manier om de Facebook live een extra duwtje in de rug te geven. Heb jij het al geprobeerd?

Verwijderen van Messenger-bericht wordt binnenkort mogelijk

Het wordt binnenkort mogelijk om berichten die je verstuurde via Facebook Messenger te verwijderen. Je kent het wel, je reageert snel op een berichtje, maar hebt na afloop spijt van je reactie… Tot nog toe kun je die reactie op Facebook Messenger eigenlijk niet verwijderen. Daar komt binnenkort dus verandering in. Als je een bericht ingedrukt houdt zal er een optie verschijnen om het verzenden van een bericht ongedaan te maken. Klik je hierop, dan krijg je de melding dat het bericht zowel voor jou als voor de persoon waar je mee chat zal worden gewist.

Bij WhatsApp kun je al een tijdje berichten wissen, al zit er wel een tijdslimiet op. Je kunt niet zomaar berichten uit het verleden gaan wissen. Berichten ouder dan een uur en acht minuten kun je op WhatsApp niet meer wissen. Binnenkort wordt deze limiet zelfs verhoogd naar ruim 13 uur!

Over de schrijver