Posten op meerdere Instagram accounts tegelijk is vanaf nu mogelijk
11 januari 2019 

Posten op meerdere Instagram accounts tegelijk is vanaf nu mogelijk

Vandaag duiken we in de wereld van Twitter, Snapchat en Instagram voor onze updates.

Nieuwe lay-out voor Twitter

Momenteel is er in De Verenigde Staten het grote CES-congres, waar heel wat nieuwe snufjes worden voorgesteld. In de rand van dat congres hield Twitter een persconferentie rond een aantal nieuwigheden. De nieuwigheden zouden overigens al binnen de komende weken stelselmatig doorgevoerd worden. Het gaat om twee belangrijke updates: conversaties volgen moet eenvoudiger worden en voortaan zie je wie online is.

De conversaties eenvoudiger maken is meer dan nodig op Twitter. Vaak wordt er getweet of geantwoord, maar zie je op den duur het bos door de bomen niet meer. Als je bijvoorbeeld halverwege de conversatie Twitter checkt, weet je soms niet waarover het gesprek gaat. In de toekomst zal Twitter conversaties gemakkelijker bundelen. De originele tweet staat bovenaan, de antwoorden eronder.

En voortaan zal je dus ook kunnen zien wie er online is op Twitter. Gebruikers die online zitten, krijgen een groen bolletje. Hetzelfde bolletje zoals op Facebook en LinkedIn. Net zoals op deze beide kanalen, zul je op Twitter kunnen kiezen of dit groene bolletje te zien is of niet.

Posten op meerdere accounts tegelijk op Instagram

Instagram komt met een heel interessante update op de proppen. Als je de recentste versie van Instagram op je smartphone hebt staan, heb je het zeker al gezien: je kunt voortaan je post op meer dan één account tegelijk publiceren. Soms gebeurt het al eens dat iemand zowel een persoonlijk als een bedrijfsaccount beheert. Of de account van de vereniging en van de voorzitter. En soms moet er al eens dezelfde post op de verschillende accounts verschijnen. Voorzitters en organisaties hebben nu vaak elk hun eigen volgers.

Tot nog toe moest je telkens dezelfde post opnieuw plaatsen. Dat is sinds de jongste update dus verleden tijd. Bij het posten kun je voortaan kiezen op welke account(s) je de post wil plaatsen.

Instagram verwijdert duizenden accounts

In 2018 heeft Instagram beslist om ruim 2.000 accounts die kledij verkochten te verwijderen. Niet dat kledij verkopen op Instagram verboden is, integendeel. Maar deze accounts werden verwijderd, omdat ze nagemaakte merkkleding verkochten. Volgens experts zijn die 2.000 accounts slechts het tipje van de ijsberg.

Snapchat maakt gebruikers gelukkig

Snapchat maakt gebruikers gelukkig… Dat zegt alvast Snapchat zelf! Ze hebben daarvoor een enquête gedaan bij meer dan 1.000 gebruikers tussen 13 en 44 jaar. Ze onderzochten welk gevoel de gebruikers kregen bij verschillende apps. Dit was het resultaat:

Over de schrijver