Updates uit sociale medialand: Stories komen nu ook naar LinkedIn
26 november 2018 

Updates uit sociale medialand: Stories komen nu ook naar LinkedIn

Een gloednieuwe update uit sociale medialand beginnen we deze week bij LinkedIn, want daar krijgen we binnenkort een functie te zien die we al kennen van andere sociale mediakanalen.

Stories binnenkort ook in LinkedIn

Eerst waren er Stories op Snapchat, daarna op Instagram en sinds een aantal maanden ook op Facebook en WhatsApp. Stories zijn niet meer weg te denken uit onze sociale mediakanalen. Het is dé trend van 2019. Stories zijn (verticale) foto’s en video’s, die maximaal 24 uur blijven staan en die los staan van het algoritme: de Stories komen gewoon in ‘bolletjes’ bovenaan je tijdslijn te staan.

Het zorgt ook voor een hoog bereik, want aangezien je foto of video slechts 24 uur beschikbaar is, creëer je wat schaarste. En schaarste doet kijken. Je krijgt het gevoel: “Dit mag ik niet missen”. Vandaar ook het succes van Stories of Verhalen. En net daarom springen alle verschillende kanalen er ook op.

En nu gaat dus ook LinkedIn voor de bijl. In Amerika wordt momenteel volop getest met LinkedIn Stories. Deze nieuwe functie van LinkedIn is vooral gericht op studenten, om op die manier studiegenoten met elkaar in contact brengen. Benieuwd wanneer deze functie ook naar Europa wordt uitgerold.

Meer weten over LinkedIn? Jij en je volledige organisatie leren er alles over vanaf januari op Someflex.

Instagram gaat de strijd aan met fake-accounts

Instagram wordt momenteel geteisterd door fake-accounts. De valse profielen worden veelal gebruikt om likes en volgers een stevige boost te geven. Deze valse accounts maken gebruik van software die massaal geautomatiseerd gaan ‘liken’ en volgen. Op die manier wordt het algoritme omzeild en worden sommige personen kunstmatig populair.

Instagram heeft nu een filter op de sociale netwerksite geplaatst, die alle niet-authentieke gebruikers moet detecteren en verwijderen. Daarnaast zullen alle accounts die gebruik maken van dergelijke like-software hun wachtwoord opnieuw moeten instellen.

Elke week op de hoogte blijven van onze gratis tips & tricks? Schrijf je dan zeker in voor onze gratis nieuwsbrief!

Over de schrijver