Hoe deel je een document of presentatie op LinkedIn?
04 april 2019 

Hoe deel je een document of presentatie op LinkedIn?

Wat gebeurde er deze week allemaal in Sociale Medialand? We lijsten de belangrijkste gebeurtenissen voor jou op:

We beginnen met een nieuwe trend over Instagram:

1. Instagram is voor steeds meer mensen hét standaard adresboek

Als je iemand tegenkomt met wie je contact wilt houden, wisselde je vroeger telefoonnummers uit. Tegenwoordig gaat dat anders: je vertelt wat je Instagram-account is en volgt elkaar, om vervolgens elkaars foto’s te liken. Het is een ontwikkeling die steeds vaker plaatsvindt. Het is veel minder formeel om iemand je Instagram-naam te geven en om in contact te blijven via stories en DM’s.

2. Documenten en presentaties delen op LinkedIn

Binnenkort kan je documenten en presentaties rechtstreeks delen op jouw LinkedIn-profiel, pagina of groep. LinkedIn kondigde dit gisteren aan. Hiermee wil het zakelijk platform inspelen op de trend om informatie te delen via documenten of presentaties. Mensen kunnen hierop ook reageren.

Hoe doe je dit?

Wanneer de functie hier in België beschikbaar is, zal er een nieuw icoon verschijnen. Klik hierop, selecteer het document of presentatie die je wilt opladen en deel het op LinkedIn:

 

3. Nieuwe beveiliging op Facebookpagina

Facebook heeft een nieuwe functie toegevoegd aan Facebookpagina’s. Hierop kan je de ‘status’ van jouw berichten zien en krijg je te zien welke berichten gerapporteerd zijn en waarom. Facebook heeft deze functie geïntroduceerd in hun strijd tegen fake-news.

Waar vind je deze functie?

 

Wil je graag weten hoe adverteren op LinkedIn werkt? Op zoek naar een houvast om over alle sociale mediakanalen bij te leren?  Someflex, het online leerplatform met snackable videolessen sociale media, is jouw oplossing!

Over de schrijver