Instagram ondersteunt nu ook horizontale video's op IGTV
06 juni 2019 
in Nieuws

Instagram ondersteunt nu ook horizontale video's op IGTV

Er verandert en vernieuwt elke dag wel iets in sociale medialand. Daarom brengen wij hier graag een wekelijks overzicht van de belangrijkste nieuwigheden. We beginnen met een update over Instagram.

Instagram wijzigt de chat-knop in de app van plaats

Het is je misschien al opgevallen of niet, maar Instagram heeft zijn DM functie die vroeger bovenaan in de app te vinden was, verplaatst naar rechts onderaan in de app. Klik hierop om naar je berichten-inbox te gaan.

Bovenaan krijg je jouw profielfoto te zien. Klik hierop om naar je profiel te gaan.

 

Bron: Instagram.

Volg een LinkedIn pagina na connectie

Sinds kort kan je bedrijfspagina’s volgen van de persoon met wie je zojuist geconnecteerd bent. Bij de bevestiging wordt namelijk de pagina + follow-button getoond, waarmee het aantal likes van bedrijfspagina’s aanzienlijk zal stijgen. Kleine ‘hack’ voor mensen die meer volgers willen op hun LinkedIn bedrijfspagina.

Ook kan je vanaf nu mensen taggen in een foto op LinkedIn. 

Instagram ondersteunt horizontale video’s in IGTV

Sinds kort kunnen er ook horizontale video’s worden ‘opgeladen’ op Instagram TV (IGTV). Waar vroeger de filosofie van Instagram was om vooral verticale video’s op te laden, zag men dat gebruikers steeds meer horizontale video’s gingen opladen. Dit omdat mensen graag naar een volledig scherm kijken zonder zwarte randen.

Bron: Gene Vangampelare

Om hier aan ‘tegemoet’ te komen ondersteunt Instagram vanaf nu ook horizontale video’s.

Graag leren hoe IGTV werkt? Hoe je zelf video’s kan opladen?

Nieuwe updates, dat zorgt voor nieuwe ‘knoppen’ om te leren kennen. Wat zijn de toepassingen van deze nieuwe functies voor jouw organisatie? Op zoek naar een houvast om over alle sociale mediakanalen bij te leren? Someflex, het online leerplatform met snackable en up-to-date videolessen sociale media, is er voor jou en jouw organisatie!

Over de schrijver