Hoe kan je mensen taggen in een foto op LinkedIn?
29 mei 2019 
in Nieuws

Hoe kan je mensen taggen in een foto op LinkedIn?

Er verandert en vernieuwt elke dag wel iets in sociale medialand. Daarom brengen wij hier graag een wekelijks overzicht van de belangrijkste nieuwigheden. We beginnen met een update over LinkedIn.

1. Tag vanaf nu mensen in foto’s op LinkedIn

Sinds kort kun je personen taggen in foto’s op LinkedIn. Dit vergroot je bereik enorm, bovendien krijgen je collega’s of connecties dan ook gelijk een melding. Ook krijg je nu de optie om afbeeldingen een alt text mee te geven, waardoor ze makkelijker gevonden kunnen worden in zoekmachines. Vul deze dan ook zeker in.

Hoe doe je dit?

1. Laad een nieuwe foto op.

2. Klik bovenaan om iemand te taggen.

3. Geef de naam van die persoon in.

4. Klik op ‘T’ om je afbeelding tekst mee te geven.

.

2. Google stopt eind mei met YouTube Gaming

Op 30 mei stopt Google met YouTube Gaming, de aparte app voor gamevideos’s en streams op het videoplatform.

Vorig jaar kondigde Google al aan dat de app begin dit jaar zou verdwijnen. Volgens het bedrijf zijn veel functionaliteiten die voor YouTube Gaming zijn ontwikkeld inmiddels ook ingebouwd in de standaard YouTube-app.

Verder kunnen gebruikers van het videoplatform nog wel steeds op YouTube terecht voor video’s uitsluitend over games.

YouTube kwam in 2015 met YouTube Gaming. De aparte app en omgeving van YouTube had een eigen design en was zo ingericht dat bezoekers makkelijk nieuwe games konden zoeken. Het platform moet concurreren met Twitch, dat ook op gamers gericht is.

3. Schepenen beantwoorden vragen van inwoners via Facebook

Vragen beantwoorden via Facebook? Je associeert het niet meteen met politiek. Toch gebeurt het. In Haacht, nabij Leuven beantwoorden leden van het schepencollege vragen die mensen op voorhand insturen via een evenement op Facebook. Op donderdag 29 mei komen ze daarop terug tijdens een live-uitzending op Facebook.

Nieuwe updates, dat zorgt voor nieuwe ‘knoppen’ om te leren kennen. Wat zijn de toepassingen van deze nieuwe functies voor jouw organisatie? Op zoek naar een houvast om over alle sociale mediakanalen bij te leren? Someflex, het online leerplatform met snackable en up-to-date videolessen sociale media, is er voor jou en jouw organisatie!

Over de schrijver