Hoe schakel je gezichtsherkenning uit op Facebook?
05 september 2019 

Hoe schakel je gezichtsherkenning uit op Facebook?

Hoe schakel je gezichtsherkenning uit op Facebook?

Dit en ander nieuws bespreken we graag met jou in deze nieuwe update uit sociale medialand. We beginnen met opmerkelijk nieuws over Facebook.

Gaat Facebook zijn likes verbergen?

Volgens de website TechCrunch zou Facebook overwegen om niet langer te tonen hoeveel duimpjes er onder een post staan. Het sociaal netwerk wil zo vermijden dat mensen meer bezig zijn met het verzamelen van ‘likes’ dan met de inhoud van een artikel. Ook wil Facebook vermijden dat gebruikers met minder likes Facebook verlaten uit jaloezie op populaire gebruikers.

Facebook test momenteel in een 7-tal landen wat de impact is van het verdwijnen van likes op Instagram. Wanneer dit positief wordt geëvalueerd kan deze test zich verder zetten op Facebook.

Vind jij dit een goed idee?

Hoe schakel je gezichtsherkenning uit op Facebook?

Wanneer een foto van jou op Facebook verschijnt, kan het platform via gezichtsherkenning aan ‘tagsuggestie’ doen. Dit wil zeggen dat het Facebook-algoritme ziet dat jij op de foto staat en voorstelt om jou te taggen.

Heel wat Facebook-gebruikers zijn hier ontevreden over, zeker omdat dit iets is dat automatisch gebeurt. Maar goed nieuws. In de laatste update heeft Facebook ervoor gezorgd dat gebruikers dit handmatig kunnen beheren.

Hoe doe je dit?

Open de Facebook app en klik op de 3 streepjes rechts.

Ga dan naar instellingen en privacy

Klik dan op gezichtsherkenning

Hier kan je aanvinken of je gezichtsherkenning wil in-of uitschakelen

Facebook en Instagram verwijzen mensen die op vaccinaties zoeken naar de Wereldgezondheidsorganisatie

Steeds meer mensen gebruiken Facebook als zoekmachine. Zo ook om informatie over bijvoorbeeld vaccinaties te vinden. Helaas is er op Facebook heel wat foutieve informatie te vinden hierover. Om dit tegen te gaan heeft Facebook beslist om iedereen die hierop zoekt door te sturen naar de Facebookpagina van de Wereldgezondheidsorganisatie.

We hebben het even uitgetest voor u en …. het werkt:

Wil je graag op de hoogte blijven van wat nieuw is op sociale media? Maar ook de knoppen leren kennen? Hoe optimaliseer je jouw kanalen? Wat werkt op sociale media? Vragen kunnen stellen aan experts? Maak kennis met Someflex, ons online leerplatfom met snackable videolessen over sociale media.

Vraag hier jouw gratis proeflessen aan en ervaar zelf wat Someflex is.

Over de schrijver