Facebook past richtlijnen aan in Facebookgroepen
22 mei 2019 
in Nieuws

Facebook past richtlijnen aan in Facebookgroepen

Er verandert en vernieuwt elke dag wel iets in sociale medialand. Daarom brengen wij hier graag een wekelijks overzicht van de belangrijkste nieuwigheden. We beginnen met een update over de community-richtlijnen op Facebook

Op zoek naar een houvast om jouw kennisniveau sociale media te verhogen? Someflex, het online leerplatform met snackable videolessen sociale media, is jouw oplossing! De lessen zijn gemaakt op een DIY-manier waardoor ze voor jou heel laagdrempelig en toegankelijk zijn.

1. Facebook past community-richtlijnen aan in Facebookgroepen

Anders dan vroeger ligt de verantwoordelijkheid niet meer alleen bij beheerders van een groep. Met deze ingreep wil Facebook meer en beter inzetten op groepen en er vooral voor zorgen dat de community er ongestoord gebruik kan van maken.

2. Instagram toont voorstaan ook Stories in de verken-tab

Dat Instagram sterk inzet op Stories is al langer geweten. Nu hebben ze ook een verandering aangepast in de verken-tab. Instagram vertoont vanaf nu ook Stories en ook IGTV en shopping zijn aan de navigatiebalk toegevoegd.

De filosofie hierachter is dat mensen die zoeken op Instagram makkelijker op Stories, IGTV of shopping uitkomen:

Hoe doe je dit? 

Bron:Instagram

3. KLM heeft 500 000 volgers op LinkedIn

KLM heeft de mijlpaal van 500.000 volgers op LinkedIn bereikt. Dat maakte de Nederlandse luchtvaart-maatschappij zelf bekend op LinkedIn.

De luchtvaartmaatschappij geldt wereldwijd als een pionier op het gebied van het benutten van social media voor interactie met de klant.

Op LinkedIn delen ze iets meer zakelijke content en proberen mensen vooral te inspireren.

Zet jij al veel in op LinkedIn? 

Nieuwe updates, dat zorgt voor nieuwe ‘knoppen’ om te leren kennen. Wat zijn de toepassingen van deze nieuwe functies voor jouw organisatie? Op zoek naar een houvast om over alle sociale mediakanalen bij te leren? Someflex, het online leerplatform met snackable en up-to-date videolessen sociale media, is er voor jou en jouw organisatie!

Over de schrijver