Binnenkort kun je ook livestreamen op LinkedIn
21 februari 2019 

Binnenkort kun je ook livestreamen op LinkedIn

We stellen je een aantal nieuwe sociale media-updates voor. We beginnen met nieuws over Instagram IGTV:

1. Instagram wil IGTV ‘promoten’ op je tijdlijn

Instagram lanceerde in juni vol trots de nieuwe functie IGTV. De functie lijkt echter toch niet bij veel gebruikers aan te slaan. Instagram maakt het nu mogelijk om je IGTV-video’s te promoten op je tijdlijn.

Via IGTV kunnen filmpjes in verticale opstelling gedeeld worden met een maximum van 10 minuten. Gebruikers kunnen binnenkort een preview delen via hun tijdlijn. De video toont dan een ‘teaser’ naar de IGTV-video en mag maximaal één minuut duren. Eerder kon je al een kort fragment als samenvatting delen via Instagram Stories.

Instagram maakte dit nieuws begin deze maand bekend via Twitter:

2. Facebook geeft Android-gebruikers optie om locatie niet permanent te delen

Facebook geeft gebruikers op Android-telefoons voortaan de mogelijkheid om hun locatie alleen te delen als zij de app gebruiken. Android-gebruikers kunnen de optie achtergrondlocatie in de Facebook-app aanpassen om ervoor te zorgen dat Facebook alleen de locatie kan opvragen als de app in gebruik is.

Hoe doe je dit?

  • Open de Facebook-app
  • Ga naar instellingen en privacy
  • Ga naar privacykoppelingen
  • Klik op locatie-instellingen beheren.

Android biedt geen optie om per app in te stellen dat de locatiegegevens alleen verzameld mogen worden als de app in gebruik is. Deze optie biedt iOS voor iPhones wel.

3.  LinkedIn biedt nu ook livestreaming aan

Op Instagram en YouTube is livestreaming heel populair, maar Microsoft – eigenaar van LinkedIn – ziet hiervan ook een meerwaarde voor zakelijke gebruikers. Daarom rolt het nu livestreamingfunctionaliteiten uit op LinkedIn. Momenteel alleen voor testgebruikers in Amerika en het is nog niet volledig duidelijk wanneer deze functie ook hier wordt uitgerold.

Een functie die jij gaat gebruiken?

Wil je graag weten hoe IGTV, Facebook en Linkedin werken en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online platform met snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd

Over de schrijver