Donkere modus op Facebook en WhatsApp?
04 februari 2020 

Donkere modus op Facebook en WhatsApp?

Donkere modus op Facebook en WhatsApp?

Sociale media veranderen voortdurend. Wij sommen voor jou de nieuwigheden en trends van afgelopen week op. We beginnen met nieuws over Facebook en WhatsApp. Het platform van Mark Zuckerberg test het introduceren van een ‘donkere modus’

Donkere modus op Facebook en WhatsApp

Zowel Facebook als WhatsApp zijn begonnen met het testen van een donkere omgeving van de app. Dit meldt de techsite Android Police.

De donkere omgeving zou er volgens de eerste screenshots zo uitzien:

Waarom donkere modus?

De donkere modus voelt minder belastend aan voor de ogen en werkt batterij besparend.

Ook Facebook Messenger introduceerde vorig jaar een dark mode. Hoe stel je deze in?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe filter-functie voor YouTube

De YouTube-app voor iOS heeft een update gekregen. Zo is het vanaf nu mogelijk een filter te gebruiken in de lijst van abonnementen. Via deze nieuwe zoekfunctie kan je makkelijk jouw favoriete YouTube kanaal zoeken, zonder heel de lijst te moeten doorscrollen. Dit kan handig zijn als je op veel kanalen geabonneerd bent op YouTube.

Met deze filter kan je ook alle eerder bekeken video’s uit het overzicht wegfilteren, of alleen uploads van vandaag laten zien.

Deze functie wordt later dit jaar ook uitgerold naar Android.

Haakte jij in op de #DollyPartonchallenge?

Countryzangeres Dolly Parton heeft een virale post beet op sociale media. Ze postte het voorbij weekend een collage met 4 foto’s van zichzelf en hoe ze zich ‘toont’ op LinkedIn, Facebook, Instagram en Tinder.

De post ging direct viraal op verschillende sociale mediakanalen.

Ook heel wat bekende mensen en organisaties haakten hierop in:

      

Antwoord nu met een emoji in Twitter DM’s

Goed nieuws voor mensen die regelmatig privé-berichten krijgen op Twitter. Vanaf nu kan je die berichten beantwoorden door simpel een emoji te gebruiken.

Hoe doe je dit?

Je kan met een emoji reageren door op de icoontjes: ‘❤️➕’ te klikken. Deze verschijnen wanneer je met jouw vinger of muis over het bericht beweegt.

Je kan ook tweemaal drukken of klikken op het bericht om een pop-up venster met de verschillende emoji’s te openen. Dit maakte Twitter zelf bekend via zijn kanaal:


In 2020 meer en beter inzetten op sociale media? Probeer 3 dagen gratis Someflex. Het online leerplatform met snackable videolessen over sociale media. Je leert niet alleen de knoppen kennen maar krijgt ook hulp voor al jouw vragen en heel veel inspiratie in de community. Zo ben je altijd mee.

Over de schrijver