Welkom Tonté!

We zijn heel blij ons team te kunnen versterken met Tonté Chow!

Wat motiveert Tonté om samen met socialemediaburo.be in zee te gaan?

‘Toen ik als social media manager van start ging, heb ik veel ervaring opgedaan in gesprekken met andere steden en collega’s. Nu ik zelf enkele jaren ervaring heb, wil ik met plezier ook mijn ervaring en kennis delen. Ik heb gemerkt dat we als gemeente, hoe groot of klein ook, vaak met dezelfde vragen kampen en waarom zouden we het warm water opnieuw uitvinden? Laat ons onze ervaringen en kennis delen. Sociale media = sharing’.

Wie is Tonté?

Voor de mensen die haar nog niet kennen, kan je hier kennismaken met haar indrukwekkend parcours.

Tonté Chow studeerde communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent. Ze startte haar professionele carrière als freelance journaliste voor onder meer De Morgen, Het Laatste Nieuws, Het Volk en Belga. Daarna werkte ze als communicatie- en persverantwoordelijke op een kabinet.

In januari 2013 ging ze aan de slag als sociale media manager van de Stad Gent, waar ze een visie en een strategie rond het gebruik van sociale media uitwerkte en de Stad Gent-accounts op sociale media uitbouwde. Momenteel werkt ze nog steeds aan de Stad Gent als expert sociale media en communicatieadvies en begeleidt en adviseert ze diensten bij hun communicatiecampagnes.

In haar vrije tijd helpt ze mee met de organisatie van de KDB Cup, een internationaal jeugdtornooi waar Kevin De Bruyne zijn naam aan verbindt en beheert ze de sociale media-kanalen van KDB Cup.

Tonté is gestart als zelfstandige in bijberoep en werkt als freelancer voor socialemediaburo.be. Zo helpt ze mee de diensten van socialemediaburo.be verder uit te bouwen en te versterken. Via training en coaching deelt ze haar ervaring met andere lokale besturen en organisaties. 

Over de schrijver