Praktijkdag sociale media op 5/12 en ander nieuws
14 november 2017 

Praktijkdag sociale media op 5/12 en ander nieuws

Op de praktijkdag van 5/12 in Gent zullen we elkaar inspireren, 1 dag lang. Een boostje vitaminen geven zodat je daarna weer helemaal geïnspireerd aan de slag kunt met sociale media. Onthou en gebruik de hashtag #SOMEVVSG!

Ook dit artikel heeft dit doel! En we doen het deze keer met tekst op een witte achtergrond: geen gedoe met lay-out, focus op de pure inhoud. 

Hier gaan we met een lijstje van 9 topics.

1. Op 5/12 Praktijkdag Sociale Media in Gent: WELKOM! 

Wie er de voorgaande jaren bij was, wil dit zeker niet missen: de hoogdag om elkaar te inspireren en bezielen! 

Check het programma op de website van VVSG en ontdek de grote en kleine verhalen, mooie praktijken, visie en resultaten van ons onderzoek. 

Ik kijk er naar uit om jou daar te ontmoeten.

2. We dagen jou uit met een CHALLENGE: DOE JE MEE? 

Naar aanleiding van de praktijkdag op 5/12 dagen we jou uit om mee te doen met onze Challenge! Hiervoor maakten we een Messenger Chatbot die jou (heel laagdrempelig) tips en inspiratie geeft over hoe je LIVE kunt gaan op Facebook. Dit is meteen ook de uitdaging! De uitleg zie je in deze video op onze Facebookpagina, inschrijven op de Messenger Chatbot is de eerste stap, dit kan je via deze link: https://m.me/socialemediaburo.be?ref=w760397 

En zo bouwden we ook onze eerste Messenger Chatbot (historisch moment in eind 2017) en kun jij deelnemen om de werking ervan te ervaren. Heel veel succes!

3. ‘Gratis Apps’ training: MIS DE START NIET! 

Gratis apps en tools, er zijn er honderden. Sommigen echt wel pareltjes! We zijn er veel aan het testen en een heel mooie collectie ervan komt in de nieuwe online trainingGa aan de slag met gratis apps‘. Je zal versteld staan over hoeveel mooie content je kan maken met deze apps; zeer kwaliteitsvol en vooral heel makkelijk en low-budget. Zo bespaar je tijd en geld en maak je vooral veel leuke content voor jouw sociale mediakanalen. Mis de start op 21/11 niet! Alle info vind je hier.

4. Boost jouw Evenement met Sociale Media: WEBINAR en E-BOOK

Na het volgen van dit online webinar en het lezen van het e-book, ben je perfect in staat om je evenement succesvol te BOOSTEN op sociale media: voor, tijdens en na het evenement!

Het webinar vindt plaats op 12/12 om 11u. Het e-book krijg je er dan bij. Alle info en inschrijven kan via deze link.

5. Nieuw groepsaanbod ‘Monitoren op Sociale Media’ start op 18/01/2018: nog slechts 4 PLAATSEN 

We merken het steeds meer, sociale media zijn online dorpspleinen. Je verneemt er wat leeft en wat mensen over zaken of problemen denken. Sociale media zijn ook steeds meer hét laagdrempelig aanspreekpunt waar je dienstverlening kan uitbouwen. In crisis zijn sociale media dé tools om kort op de bal te communiceren. Kortom: 2018 wordt het jaar waar steeds meer organisaties luisteren wat er leeft op sociale media (monitoren) en hiermee ook effectief aan de slag gaan. Dé nieuwe datum is geprikt en de eerste inschrijving is al binnen. Nog 4 plaatsen over. 

Check alle info over het nieuwe groepsaanbod OBI4wan via deze link.

6. TAMTAM en FLITSPEILINGEN

Een moderne knipselkrant met berichtgeving van print, online media, sociale media, radio en televisie? Dat kan vanaf nu met de TAMTAM. 

Weet welke thema’s leven onder de bevolking, pers, opiniemakers en politici en verspreid deze info (automatisch) dagelijks in jouw hele organisatie. 

In 2018 ook een TamTam in jouw organisatie? Check of je aan de voorwaarden voldoet. 

Naast het automatisch binnenhalen wat leeft in de gemeente (via TamTam) kunnen we advertenties op sociale media ook inzetten om FLITSPEILINGEN te organiseren. 

Wil je écht weten wat er leeft onder de bevolking? Dan kan je best alle segmenten van de bevolking bevragen. Hoe kan je dat beter doen dan via Flitspeilingen op Facebook

De FLITSPEILINGEN vliegen de deur uit!

Je weet heel snel wat er leeft over een bepaald topic of in een stad of gemeente. Ideaal als spiegel, reflectie of input voor programma’s… dat is de kracht van deze werkwijze.

7. POLLS op Facebook en LANGERE TWEETS

Terug van weggeweest, je kan opnieuw een POLL houden op jouw Facebookpagina. Ontdek deze populaire functionaliteit bij de opties om een status-update te plaatsen. 

Je kan deze functie ook op het persoonlijk profiel gebruiken.  Check je deze functie even? Veel plezier ermee! 

En Twitter telt niet langer 140 tekens maar 280. Veel negatieve reacties kwamen er op dit nieuwtje, met als voornaamste argument “het unieke aan het medium was net dat je in 140 tekens gevat jouw boodschap maakte”.

Persoonlijk maak ik toch al gretig gebruik van deze nieuwe functie. Mijn ervaring tot nu toe is positief, zowel voor het sturen van tweets als voor het lezen van andere tweets. Benieuwd wat jouw ervaring is?

8. Vacatures met video via Facebook, HET WERKT!  

Steeds meer horen we positieve reacties op deze manier van werken. We deden zelf ook de test en kregen veel geïnteresseerde kandidaten. Op 31/10 hadden we sollicitatiegesprekken en volgende week hebben we heel leuk nieuws hierover! Vacatures bekendmaken op sociale media? Overweeg zeker om dit te doen via video op Facebook. Hopelijk kunnen we jou zo inspireren. 

Wil je nog meer inspiratie? Kom dan zeker langs op de Praktijkdag Sociale Media voor Lokale Besturen.

9. Uitsmijters – LEESTIPS op onze website

– Zet jouw medewerkers in als ambassadeurs.

– De NEWSROOM als beleidsinstrument.

– Onze visie: Iedereen actief op sociale media!

We zijn dan ook heel blij dat sinds vorige week de Syntra-West groep méér dan 100 eigen medewerkers sociale media laat bijleren in onze “online academie sociale media”. 

Dat is nieuw, niet alleen zij die de ‘knoppen van de sociale media voor de organisatie’ bedienen mogen opleiding sociale media volgen, maar écht het algemeen kennisniveau verhogen! Chapeau! 

Dat zal zeker de hele organisatie ten goede komen! 

– Huur jouw Facebook LIVE reporter in.


Om jou te TEASEN om deel te nemen aan de online training ‘Ga aan de slag met gratis apps’, wil ik jou als aandachtige lezer, die flink tot hier gekomen is BELONEN met deze gratis APP-tip: http://photofunia.com/


Probeer je deze even uit? We zien graag jouw creaties passeren op sociale media!

Interesse om met ons samen te werken? Aarzel niet ons te contacteren! 

Over de schrijver