Nieuw initiatief: Huur jouw Facebook Live reporter in!
08 mei 2018 

Nieuw initiatief: Huur jouw Facebook Live reporter in!

Waarom live streamen op Facebook?

Een nieuwe manier voor bedrijven, organisaties, lokale besturen en politici om rechtstreeks in contact te treden met hun inwoners, fans en volgers, is live streamen op Facebook. Maar zo’n livestream opzetten is niet altijd eenvoudig. Daarom kun je nu bij Socialemediaburo.be een Facebook Live reporter inhuren!

Het is heel handig om een boodschap te verspreiden, een mening te verkondigen of een persconferentie te live streamen op Facebook. Meer dan 60% van de bevolking is actief op het platform, je hebt er dus een enorm bereik.

Je kan mensen mensen LIVE meenemen, tijdens een persconferentie, een workshop laten meevolgen, een interactieve chat organiseren, een sfeerbeeld geven tijdens een evenement, …


Wie bereik je hiermee?

Jouw fans en volgers van jouw Facebookpagina. Maar ook hun vrienden!

Geen Facebookpagina? Je kunt ook live streamen vanaf jouw persoonlijk Facebookprofiel. Hiermee bereik je in eerste instantie jouw vrienden. Bovendien kan je de live uitzending ook openbaar maken zodat ook de vrienden van jouw vrienden, of zelfs onbekenden kunnen meekijken.

Ook in een Facebookgroep kan je een LIVE uitzending doen, een extra service bieden aan jouw klanten, ervaringen en tips delen etc.

 

Groot bereik

Jouw fans, volgers en vrienden op Facebook zijn vaak ambassadeurs die jouw video delen met hun eigen netwerk. Zo is het best mogelijk dat jouw live stream video gedeeld wordt.
Je kan er best ook wel het nieuws mee maken, dat hangt natuurlijk van de boodschap en van de functie van jouw LIVE video af.

Twee recente voorbeelden hierbij zagen we bij persconferenties. De pers is aanwezig en tijdens de mededeling wordt de speech ook uitgezonden via Facebook live.

Francesco Vanderjeugd, burgemeester van Staden, gaf via live streaming op zijn persoonlijk Facebook profiel een persconferentie:

Live streamen op Facebook live politici facebook francesco vanderjeugd

Meer dan 20.000 mensen hebben de video bekeken. Als je weet dat Staden 11.000 inwoners telt… De video werd maar liefst 88 keer gedeeld!

 

Recent kondigde Lut Deseyn, voormalig Schepen van Sport, Milieu en Landbouw in Avelgem, via Facebook Live haar ontslag aan als Schepen en CD&V lid. Zo bracht ze haar kiezer als eerste op de hoogte, en kon ze op een authentieke, échte en oprechte manier, haar verhaal doen. Ze hield hiervoor een persconferentie die live te volgen was via Facebook Live op haar persoonlijk profiel.

De video werd meer dan 12.800 keer bekeken en werd 35 keer gedeeld. Avelgem telt zo’n 10.000 inwoners…

Live streamen op Facebook live politici facebooklut deseyn

Zoals je ziet is live streamen op Facebook (Facebook Live) een heel krachtige tool om jouw boodschap te verspreiden. 

Het is ook helemaal niet moeilijk om te doen, je kan het makkelijk zelf vanaf jouw smartphone of iPad.

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen over de durf beschikt of de kennis en technische hulpmiddelen om succesvol te livestreamen op Facebook.
Ga je een statief gebruiken? Een microfoon?

En vooral: jij wilt jou natuurlijk kunnen focussen op de inhoud en niks van de live stream techniek aantrekken. Hiervoor biedt de Facebook Live reporter van Socialemediaburo.be hulp.

 

Wat mag je verwachten?

Live streamen op Facebook live politici facebook

 

  • Afstemming vooraf om het opzet te bespreken (persconferentie, interactieve chat, blik achter de schermen, live verslag vanaf een evenement…)  
  • Technische apparatuur om een live stream op Facebook tot stand te brengen.
  • Videojournalist die zorgt voor de ondersteuning en begeleiding van de live stream op Facebook opzet.

De inhoud van de live stream bereid je zelf voor, wat is de boodschap die je wilt verspreiden? Ga je in interactie gaan? Een chat organiseren?

We toetsen natuurlijk wel even met je af wat jouw opzet is zodat we ook onze ervaring hierin op voorhand kunnen delen.

 

Aanpak

  • Vooraf afstemmen wat het opzet van de LIVE uitzending is
  • Afstemmen van locatie en technische voorzieningen ter plekke
  • Aanwezigheid en uitzenden van de Facebook LIVE
  • Apparatuur om de LIVE uitzending te kunnen doen met stabiel beeld en audio.

Ga jij binnenkort live streamen op Facebook?


Interesse in dit aanbod? 
Aarzel niet ons te contacteren!

 

Over de schrijver