Updates uit sociale medialand: Snapchat maakt vrienden toevoegen eenvoudiger
27 augustus 2018 

Updates uit sociale medialand: Snapchat maakt vrienden toevoegen eenvoudiger

Tijd voor een nieuwe update uit sociale medialand.

Voeg nu eenvoudig vrienden toe in Snapchat

Een ontwikkelaar ontdekte dat er gewerkt wordt aan een nieuwe interface van Snapchat. De man had dat gezien in de onderliggende code van de app. De verbeterde interface komt niet als een verrassing, want sinds de vernieuwing van Snapchat eind vorig jaar was er nogal wat kritiek.

Maar terwijl in alle stilte aan deze interface wordt gewerkt, zit Snapchat ook niet stil met de huidige interface. Zo is het sinds kort een pak gemakkelijker geworden om vrienden toe te voegen. Swipe naar rechts om je ‘vriendenoverzicht’ te openen. Daar kun je voortaan bovenaan kiezen voor ‘toevoegen’, ‘Groepen’ en ‘Chat’. De vroegere lay-out toonde altijd ‘chat’, maar voortaan kun je daar dus ook groepen (maximaal 32 vrienden) en ‘toevoegen’ vinden.

In het tabblad ‘Toevoegen’ kun je heel snel mensen die je misschien kent toevoegen. Is het ook bij jou al doorgevoerd?

Wat is Snapchat en hoe werkt het? Leer er hier alles over!

Instagram richt zich op studenten-netwerken

Facebook begon ooit als een soort digitaal jaarboek onder studenten. Ondertussen is het sociale netwerk een volledig andere richting opgegaan en zitten we ondertussen massaal op Facebook, studenten en vooral ook niet-studenten. Toch is Facebook zijn roots niet vergeten. Dochteronderneming Instagram gaat namelijk de originele Facebook-activiteit nieuw leven inblazen.

Er wordt momenteel een nieuwe Instagram-functie uitgerold, waarbij studenten uitgenodigd worden zich aan te sluiten bij hun ‘community’. Dus alle studenten van Universiteit Gent in één netwerk, alle studenten van de Odyssee-hogeschool in een ander, enzovoort. Net zoals in het begin bij Facebook dus. En handig als je studenten van je eigen school beter wil leren kennen.

En dan nog dit…

Er was vorige week nog een nieuwtje te rapen rond sociale media. Voortaan kun je ook adverteren op politieke voorkeur. Lees er hier alles over.

Over de schrijver