Nieuwe functie op Facebook: start je pagina meteen met veel likes door een kopie te maken van je profiel
24 april 2018 

Nieuwe functie op Facebook: start je pagina meteen met veel likes door een kopie te maken van je profiel

Iedereen die op Facebook actief is, die heeft een eigen Facebookprofiel waar je vrienden mee kunt worden. Maar organisaties, bedrijven, bekende personen en politici hebben ook vaak een pagina. Een pagina kun je geen vriendschapsverzoeken sturen, maar kun je wel ‘liken’, ‘volgen’ en dus ‘fan van worden’. Het is logisch dat ook politici en bekende personen kiezen voor een pagina, want het heeft vele voordelen: zo is het aantal vrienden van een profiel beperkt tot 5.000, terwijl je bij een pagina een oneindig aantal ‘likes’ kunt verzamelen.

Statistieken, adverteren en inplannen

Met een pagina heb je ook de kans om te gaan adverteren, en dus goedkoop en gericht je boodschappen naar één bepaald doelpubliek te richten. Een pagina biedt ook de kans om berichten in te plannen. Als je bijvoorbeeld op zondag een bericht wil plaatsen, maar je bent er die dag net niet of je dreigt het te vergeten, dan kun je met een pagina gewoon vandaag al een bericht ingeven, dat pas zondag verschijnt. Nog een voordeel van pagina’s is dat je inzicht krijgt in heel wat statistieken: hoeveel keer werd je bericht gelezen, wanneer zitten je fans online, wanneer werd je bericht gelezen, enzovoort.

Nieuwe functie: maak een kopie van jouw profiel!

Heel wat politici (en ruimer gezien: bekende personen) zien wel de voordelen in van een pagina, maar kijken er wat tegenop om een pagina te bouwen. Logisch, want vaak heb je heel wat Facebookvrienden, maar je pagina moet je weer met 0 fans beginnen. Tot voor kort was dat inderdaad het geval, maar Facebook heeft een nieuwe functie waarbij alles automatisch verloopt: je pagina wordt gekopieerd en die kopie wordt automatisch omgezet naar een pagina. En, handig, je kunt al je vrienden van je profiel ook omzetten naar ‘likes’ van je pagina. Heel wat politici deden dit ondertussen al.

Wil je dit ook doen?
Wij hebben een filmpje gemaakt waarin we het je van naaldje tot draadje uitleggen. Bekijk het filmpje via deze link!

Opgelet, een kleine waarschuwing

Een kleine waarschuwing is toch op zijn plaats: als je na afloop je nieuwe pagina (met evenveel likes als je vrienden hebt) wil samenvoegen (mergen) met een bestaande pagina die bijvoorbeeld minder likes heeft, dan kan het zijn dat Facebook deze samevoeging (merging) niet aanvaardt. Hierdoor bestaat de kans dat je met twee pagina’s zit. Je kunt uiteraard de pagina met minder likes gaan verwijderen.

Bij het klonen van je profiel naar een pagina zal je gevraagd worden welke vrienden en volgers je wil meenemen naar je nieuwe pagina’s. Je vrienden blijven wel gewoon vrienden van je profiel, maar alle volgers die je selecteert en meeneemt naar je nieuwe pagina, zullen worden verwijderd van je profiel. Dus je volgers verdwijnen bij je profiel en komen dus terecht op je pagina.

Extra tip: wil je als politicus jouw boodschap richten naar één specifieke doelgroep met een (goedkope) Facebook-advertentie? Dan hebben we nog een filmpje voor jou: ‘Adverteren voor politici’. In 45 minuten legt Bart glashelder uit hoe je als politicus snel en goedkoop aan de slag kunt met Facebook advertenties.

Over de schrijver