Radicaal digitale dienstverlening, ook via livechat!
04 september 2019 
in chatbot

Radicaal digitale dienstverlening, ook via livechat!

Verhoogt jouw organisatie zijn sociale mediakennis?

De beleidsplannen voor de komende jaren zijn zo goed als rond. De kans is groot dat ook jouw gemeente kiest voor een dienstverlening die radicaal digitaal gaat. 

Radicaal digitaal in 2020

De burger verwacht anno 2020 niet anders dan dat jouw stad of gemeente mee is met de mogelijkheden van sociale media en zelfs vragen beantwoordt die binnenkomen via sociale media of via een live chat op de website!

  • 81% van de steden en gemeenten geeft aan (simpele) vragen te beantwoorden op sociale media.
  • 60,7% van de steden en gemeenten ziet dat er meer vragen via privéberichten gesteld worden aan de organisatie.

In een eigentijdse publieksgerichte overheidsorganisatie is communicatie een zaak van elke dienst en medewerker. Vaak wordt er naar de dienst communicatie gekeken om iets online te plaatsen, terwijl iedereen  dit  kan, mits  goede  afspraken natuurlijk. Méér nog, wil je de verschillende kanalen écht laten leven, dan is er nood aan andere én betere content, die ook uit de diensten zelf komt.

Extra inspanningen nodig

Dit vraagt inspanningen om de hele organisatie communicatief sterker te maken en mee te zijn met de nieuwste mogelijkheden en trends. Daar knelt het schoentje. 

We stellen in de dagdagelijkse praktijk vast:

  • Het algemeen kennispeil over sociale media is zeer laag! Dit blijkt uit ons jaarlijks onderzoek naar sociale mediagebruik bij lokale besturen. 
  • Gebrek aan kennis en opleiding zorgt voor het  beperkt samenwerken van de diensten en het onderbenutten van de mogelijkheden van sociale media.

Wij willen tegemoet komen aan dit gebrek aan kennis en de mogelijkheden van sociale media extra in de kijker zetten. 

Op dinsdag 10 september vanaf 13 uur staan we de hele namiddag gratis tot ieders dienst om allerlei socialemediavragen te beantwoorden.

Stel live via de livechat al jouw sociale mediavragen aan experts! 

Schrijf je hier in om erbij te zijn op 10/09

Over de schrijver