Ouders kennen Snapchat niet. Nochtans is deze app heel populair bij hun kinderen.
30 juli 2018 

Ouders kennen Snapchat niet. Nochtans is deze app heel populair bij hun kinderen.

Vlaamse jongeren zijn nog steeds massaal actief op Snapchat en de populariteit gaat nog altijd in stijgende lijn. Het einde van Snapchat wordt al een tijd aangekondigd, maar tot spijt van wie het benijdt, is het sociale mediakanaal nog lang niet dood. Integendeel!

Heb je zelf kinderen? Dan weet je het wel. Facebook interesseert hen minder, Snapchat is hun favoriet.

Als ouder Snapchat leren kennen

Wekelijks spenderen jongeren ettelijke uren op Snapchat. Geen minuut gaat voorbij of er komt een nieuwe foto of video via Snapchat binnen op de smartphone van jouw kind. Wat ze er allemaal uitspoken weet je waarschijnlijk niet. Laat staan dat je weet wat de voordelen, de kansen en de gevaren van de berichtenapp zijn. Je kan jouw rol als ouder moeilijk opnemen als je de app niet kent.

Snapchat roept veel vragen op:

Hoe werkt de app?
Wie zijn die vrienden op Snapchat?
Wat zijn die trofeeën waar jouw kind altijd mee bezig is?
Nog snel even online zijn voor een Snapstreak? Waarom eigenlijk?
Zijn alle foto’s die ze nemen voor iedereen zichtbaar? Verdwijnen die foto’s direct, pas na een tijdje, of bewaard Snapchat die voor altijd?
Kan je printscreens nemen?
Wat is sexting en hoe gebeurt dit via Snapchat?

Je kunt je kind perfect uitleggen hoe het zich moet gedragen in het verkeer, omdat je de regels en de gevaren kent. Kinderen vertellen hoe ze verantwoord moeten omgaan met Snapchat is niet makkelijk, omdat je het zelf niet kent. Snapchat is zeker ook geen eenvoudige app, want dat is net de bedoeling, zo wordt deze niet populair bij ouders…
Bovendien besteedt de school te weinig aandacht aan deze kanalen want “dit is iets voor de ouders.”

Wil jij zelf de app leren kennen om zo jouw kinderen tips te geven hoe ze verantwoord kunnen omgaan met dit sociale mediakanaal? We krijgen heel vaak het signaal van ouders: “Ik ken Snapchat niet, ik wil het kennen, maar hierover vind ik nergens een cursus?”

Omdat we heel veel ervaring hebben met online opleidingen, willen we helpen bij deze nood van ouders.

Via een online video van 45 minuten leer je Snapchat kennen. Je kunt de video raadplegen waar en wanneer je maar wilt. Via jouw computer, laptop, tablet of smartphone kun je heel makkelijk volgen.

Meer informatie over deze online video “Snapchat voor ouders’ vind je hier.

Wil jij als ouder meer weten over Snapchat? En jouw kinderen helpen om Snapchat op een veilige manier te gebruiken? Hier vind je meer info over onze video waarin we in 45 minuten uitleggen hoe Snapchat werkt.

Over de schrijver