Online leren over sociale media in 2021? Dat doe je zo!
20 augustus 2021 

Online leren over sociale media in 2021? Dat doe je zo!

Door COVID-19 werd het op korte tijd zeer duidelijk hoe belangrijk sociale media zijn. In tijden van lockdown en quarantaine konden we enkel nog online verder. Handelaars gingen massaal verder verkopen via Messenger en online webshops en met z’n allen ontdekten we de voordelen van Facebook live sessies, videovergaderingen en online groepen.

Met sociale media kan je niet enkel je doelgroep bereiken, je kan ook door middel van creatieve content en online advertising je eigen merk in de kijker zetten en nieuwe klanten aanspreken. Inzetten op sociale media is niet altijd even makkelijk. Alles verandert non-stop en de ene update volgt al snel de andere op. Mee zijn met alle trends en kort op de bal spelen is belangrijk, maar vaak heb je de tijd niet om alles op te volgen en bij te leren. 

De kloof wordt groter tussen wie ‘het gesnapt heeft’ en enorm groeit met de vele mogelijkheden van sociale media en…. de anderen.

Gelukkig is er Someflex! Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste sociale media trends, kan je 24/7 bijleren waar en wanneer je wilt, krijg je antwoord op al je vragen en toegang tot extra opleidingen en webinars. Leer online bij, waar en wanneer jij wilt, en word een koploper in sociale media! Met Someflex, de grootste online leercommunity over sociale media in Vlaanderen, kom je terecht in een  community met organisaties die écht het verschil willen maken met sociale media.  Lees even verder en ontdek onderaan dit artikel de tijdelijke Back-to-school actie! 

De nieuwe manier van sociale media leren!

Leren over sociale media is niet het doel. Maar het dagelijks toepassen van wat je leerde in functie van je strategisch plan, is dat wel. En dat kan alleen maar als je dagelijks implementeert, stapjes vooruit zet, als je geïnspireerd wordt door anderen en als je kan vragen stellen aan sociale media experten die de trends en ontwikkelingen in het sociale medialandschap dagelijks opvolgen.

We doen niet aan ‘symptoombestrijding’: eenmalig een opleiding sociale media volgen, zal het verschil niet maken! Continu bijleren en mee zijn met sociale media is hét middel om het verschil te maken. Maar die ‘return on investment’ krijg je niet na één opleiding, en al zeker niet als er geen strategie en/of visie en/of mandaat is om die cruciale, grote stappen vooruit te zetten.

Met onze jarenlange ervaring in coaching en training sociale media geven (online en offline), hebben wij ons aanbod vanaf nu zo uitgebouwd dat we een mooi traject kunnen aanbieden aan organisaties die écht vooruit willen met sociale media. En dit volgens de ‘nieuwe manier van sociale media leren én bijblijven’.

ALLE SOCIALE MEDIA KANALEN KOMEN AAN BOD

Facebook, LinkedIn, Instagram, WhatsApp, Twitter, Pinterest, Messenger, TikTok enzovoort… videolessen over alle populaire sociale media kanalen zitten in Someflex. Je leert welke doelgroep op welk kanaal zit, hoe elk kanaal werkt en je krijgt handige tips en tricks om nog meer uit die kanalen te halen. Zowel basis als gevorderde lessen komen aan bod, zo kan iedereen bijleren op zijn/haar maat. 

Someflex bevat ook handige tools en gratis apps waarmee je zelf creatieve content kan maken. Zo wordt het maken van leuke content een fluitje van een cent! Een online inspiratie-content-kalender staat voor je klaar, met 365 dagen content-inspiratie, voorbeelden en inhakers op toptopicals.

‘Deze week gaat eindelijk mijn professionele Instagramaccount online, ik vond hierbij alle nodige uitleg in de Someflex filmpjes. Wat een stap voor stap aanpak, echt iets voor mensen met een druk schema. Alvast bedankt aan de stad en medewerkers om ons deze kans te geven Ps. In de week van 11 mei is er een Instagram boost week, ideaal voor de ondernemers in Lier!’

Roxanne Kesselaers, Bakker Bert

NIEUWIGHEDEN? DE LESSEN BLIJVEN UP-TO-DATE!

Sociale media veranderen continu. Updates zorgen voor nieuwe features en mogelijkheden. Dit geeft stress omdat je snel achterop hinkt. 

Met Someflex blijf je voortdurend up-to-date. Iets gelezen over een nieuwe feature op Facebook? In Someflex leer je hoe dit werkt.

Elke maand krijgen Someflexers toegang tot online expertsessies met experten van wie ze heel veel kunnen bijleren.

‘Ik was een complete leek op het gebied van sociale media en dan vooral met Instagram was ik een echte sukkel. De kinderen moesten mij constant bijsturen of het van mij overnemen. Als ik iets op Instagram wilde zetten stuurde ik het eerst door voor controle. Nu met de lessen kan ik oplossingen voor mijn problemen vinden en kan ik zelf mijn post plaatsen op het moment dat ik het wil. De uitleg is zo duidelijk en rustig. Er zijn zelfs mensen die me vragen wie onze Instagram pagina beheert want het zijn altijd mooie leuke berichten zeggen ze. Dat geeft me wel een goed gevoel! Ik ben nog geen krak en moet regelmatig terug info zoeken omdat ik weer iets vergeten ben, maar Someflex is zo gebruiksvriendelijk. Echt blij dat ik ingeschreven heb, een aanrader.’

Edith Van Tichelt, Cook&Table

ANTWOORDEN OP ALLE VRAGEN!

Binnen het Someflex-pakket is antwoord op alle vragen inclusief! 

Er is een community om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan onze experten en de andere e-cursisten. Someflex is dus ook support-as-a-service!

BEPERKTE TIJDSINVESTERING

Uiteraard weten we dat jouw tijd beperkt is. Daarom kiezen wij voor snackable videolessen van maximum 3 minuten per les. Wil je bijvoorbeeld vlug leren hoe je een post inplant op Instagram? In 3 minuten ben je volledig mee! Heb je 10 minuten? Dan kan je 3 lessen na elkaar leren en zo nog meer stappen vooruit zetten!

‘Stapje per stapje bekijk ik regelmatig enkele van de korte filmpjes van Someflex. Momenteel ben ik bezig met hoe je Instagram kan gebruiken en ik heb al best wat dingen opgestoken die ik ook kan gaan toepassen in de toekomst. Het is leuk dat het geen lange lessen zijn maar bruikbare en korte inspirerende lesjes. Bedankt stad Lier dat we van deze info mogen proeven.’ Tanja Gysbrechts, Pure Essence

WAAR EN WANNEER JIJ DIT WIL

Geen stress met het inplannen: Someflex is een online platform, dus je leert waar en wanneer je wil en op je eigen tempo. Geen files, geen verplaatsing, geen tijdsverlies. Alle tools staan beschikbaar voor jou.

SOMESNACKS VOOR DE DAGELIJKS UPDATE

Dagelijks krijg je als lid van de grootste online leercommunity van Vlaanderen een snack in de mailbox. Een snack in de vorm van een kleine tip, een sociale media lifehack, of een belangrijke update over een bepaald sociale media kanaal. 

‘Ik vind vooral de somesnacks geweldig. De korte uitleg van Amber is altijd kraakhelder en to-the-point. Perfect voor tussendoor.’

Iris Van Dessel, Druantia

EÉN REFLEX: SOMEFLEX!

Dé bibliotheek vol snackable videolessen over alle sociale media kanalen en over het maken van creatieve content. Maandelijks leer je ook online live bij via de expertsessies van 1u.
Ook als je met meerdere collega’s wenst bij te leren, zijn de groepsformules heel interessant! Zo leert iedereen sociale media kennen en (professioneel) benutten zonder lange en dure opleidingen te volgen!

Ontdek NU het tijdelijke Back-To-School aanbod voor wie 1 jaar laagdrempelig wilt bijleren over sociale media.

Over de schrijver