Instawalk door het stadhuis? Gemeenteraad Rotterdam doet het!
01 maart 2018 

Instawalk door het stadhuis? Gemeenteraad Rotterdam doet het!


Het is niet eenvoudig om gemeenteraadsverkiezingen ‘sexy’ te maken. Toch slaagt de gemeenteraad in Rotterdam hier goed in! De gemeenteraad is zelf actief op Instagram en hun content is heel leuk en interessant. Zo hebben ze bijvoorbeeld een serie ‘Rotterdammers in beeld’ waarin ze inwoners interviewen over hun dromen voor de gemeente.

Omdat op Instagram beeld primeert boven tekst, linken ze dan telkens naar het volledige interview dat te lezen is op hun Facebookpagina.

 

Een unieke Instawalk doorheen het stadhuis

Met de gemeenteraadsverkiezingen die er in Nederland op 21 maart zitten aan te komen, organiseert gemeente Rotterdam samen met de gemeenteraad zelfs een Instawalk doorheen het stadhuis op 1 maart 2018.

Een Instawalk is een wandeling waarbij je een bepaalde plek bezoekt die relevant is voor een bepaalde organisatie of een bepaald merk, meestal onder begeleiding van een deskundige die je meer vertelt over de plek. De bezoekers nemen dan foto’s en maken video’s  om op Instagram te delen. In deze inspiratie blogpost “Instawalk doorheen het Lichtfestival in Gent! Organiseer jij de volgende?” lees je er meer over.

Een Instawalk doorheen het stadhuis voor een kijkje achter de schermen van hét huis van de democratie. Met o.a. een bezoek aan de raadzaal, de klokkentoren en een rondleiding in de gerenoveerde stadswinkel, is deze Instawalk een uniek evenement. Wie wil dit nu niet?

 

Een hashtag wedstrijd

Helaas kan niet iedereen aan zo’n event deelnemen, wat het alleen maar unieker maakt! Dit was ook het geval bij de Instawalk die het Lichtfestival Gent organiseerde. Deze zeer gegeerde plaatsen om het Lichtfestival Gent in avant-première te ontdekken, kon je bemachtigen door op Instagram een creatieve foto te posten met als thema licht of lichtfestival, met de hashtag #instawalklicht.

In Rotterdam verbinden ze er deze leuke wedstrijd aan:

  • Tag vóór 23 februari jouw oude of nieuwe foto(‘s) met de hashtag #gemeenteraad010 van een plek die voor jou symbool staat voor Rotterdam.

De jury kiest dan de 15 leukste, origineelste of mooiste foto’s, en de winnaars krijgen een exclusief rondje doorheen het stadhuis.

Meer dan 400 berichten verschenen op Instagram met de hashtag #gemeenteraad010!

Wat vind jij van dit concept? Zou je zelf ook best zo’n wandeling doorheen jouw stadhuis willen maken?

Is jouw gemeenteraad al actief op sociale media?

Laat het ons weten!

Over de schrijver