Hoe ondertitel je video's? Het kan automatisch!
09 december 2019 

Hoe ondertitel je video's? Het kan automatisch!

Onze Someflex-leden worden deze week weer verwend met heel wat nieuwe lessen. We hebben onder meer aandacht voor het automatisch ondertitelen van video’s (ja, ook in het Nederlands!), voor nudging en we brengen je inspiratie van een boekhoudkantoor, dat aan de cijfers ziet of er al of niet sociale media wordt gebruikt.

Automatisch ondertitelen van je video’s op je smartphone

Dat je video’s op sociale media best ondertiteld zijn, daarvan hoeven we je ongetwijfeld niet meer te overtuigenWist je dat 85 procent van de kijkers van video op sociale media zonder klank kijkt? Dan doe je moeite om een video te maken, dan nog gaat slechts een fractie van de kijkers je boodschap meehebben.

Maar het ondertitelen van je video is niet altijd zo’n simpele klus. Je kunt dat doen via de teksttool van je montageprogramma of misschien zelfs iets handiger -maar toch nog altijd wat omslachtig- via YouTube, waar je de gemaakte ondertitels gemakkelijk kunt downloaden. Maar gelukkig bestaat er sinds kort, voor Android-gebruikers, ook een handige tool waarbij je gewoon automatisch je filmpjes kunt laten ondertitelen. Zelfs filmpjes die je eerder hebt gemaakt!

Hoe doe je dat? Wel, collega Helene heeft daar drie handige lesvideo’s van maximum 3 minuten over gemaakt in onze Someflex. Vanaf nu ondertitel je, letterlijk, in een handomdraai.

Overtuig je volgers met nudging

Nudging is hot, je kunt er niet meer om heen. Door middel van ‘nudging’ overtuigen overheden en bedrijven hun volgers via subtiele ‘wenken’ tot een bepaalde actie. Steeds meer overheidsorganisaties en bedrijven maken er gebruik van. Maar wat is dat nu eigenlijk? En is het de nieuwe toverformule?

Sinds afgelopen vrijdag kun je er in Someflex alles over leren. Expert Reinout Van Zandycke heeft drie masterclasses voor de Someflexers klaargestoomd, boordevol voorbeelden, praktische tips en natuurlijk de theorie rond nudging.

Sociale media in de cijfers: niet online betekent minder omzet

De cijfers zijn hard, zo weet ook accountant Isabel Delodder van IDAB BVBA. Onze Someflex-reporter ging bij haar bureau in Zedelgem langs. Isabel zet niet enkel de cijfers van haar klanten in de juiste volgorde, ze voorziet ook nog eens de sociale media van een aantal van haar klanten van leuke posts.

Ik heb een cliënte waarvan ik de Facebookpagina had uitgebouwd, maar die daarna de sociale media links had laten liggen. Haar eindejaarsperiode was substantieel minder van omzet in vergelijking met het jaar daarvoor“, aldus Isabel.

Benieuwd naar het volledige boeiende verhaal van Isabel? Bekijk dan hier het interview. We vroegen haar onder meer ook tips voor goed scorende posts en posts die minder goed scoren.

Benieuwd om Someflex eens 7 dagen gratis te proberen en alle lessen te bekijken? Schrijf je dan in voor de gratis trial van 7 dagen via deze link.

Over de schrijver