Elke week stellen we graag de nieuwigheden voor in Someflex. Dit is het online leerplatform vol snackable videolessen over alle sociale media kanalen en het maken van creatieve content.
Dit is nieuw in Someflex:
- Hoe zet je Twitter in op een professionele manier?
- Hoe kan je jouw online video’s makkelijk ondertitelen?
- Leer een app kennen die jouw stem automatisch omzet in tekst.
1. Hoe Twitter inzetten op een professionele manier?
Waarom anno 2019 als bedrijf of organisatie nog inzetten op Twitter?
Twitter blijft een niche-kanaal waarbij mensen berichten – tweets- versturen die maximum 280 tekens lang zijn. Twitter is vooral populair bij journalisten, politici en opiniemakers. Wat Twitter altijd heeft onderscheiden van andere kanalen, is dat het tijdens belangrijke gebeurtenissen en live-evenementen het meest up-to-date is. Deze real-time interactie zorgt ervoor dat Twitter nog steeds een belangrijk en relevant kanaal is.
Als er iets gebeurt in de wereld, kijken mensen vaak eerst op Twitter voordat ze andere media checken. Dit is onder andere duidelijk te zien tijdens sportevenementen, nieuwswaardige gebeurtenissen en populaire tv-programma’s.
We deden eens de test met hashtag #Demol.
Er verschenen de laatste maand meer dan 21 800 berichten op Twitter van kijkers die hun mening gaven over dit populair tv-format.
Hoe zet je Twitter professioneel in? Hoe krijg je meer volgers? Bestaan er tools om alles makkelijk te beheren? En om tweets in te plannen?
Ja zeker.
Klik hier om naar de lessen in Someflex te gaan.
2. Hoe kan je jouw online video’s makkelijk ondertitelen?
Waarom video’s ondertitelen?
80 procent van online video’s wordt bekeken zonder geluid. Op Facebook bijvoorbeeld moet je de audio-knop zelf aanzetten. Ondertitels zorgen ervoor dat jouw boodschap duidelijk is, ook al wordt die zonder audio bekeken. Als je onderweg bent, of op kantoor etc. Heel vaak, ja tot 80% van de keren, bekijk je video zonder audio.
Dit zorgt ervoor dat het ondertitelen van jouw video’s van cruciaal belang is.
Bij onze wekelijkse updates uit sociale medialand voorzien wij steeds tekst onder onze video’s.
Hoe doen we dit?
We gebruiken hiervoor de montage software Final Cut Pro om de video te ondertitelen. De ondertitels worden bij het renderen op de video gebrand.
Moet je kunnen monteren om jouw video’s te ondertitelen?
Het kan zeker wel, maar het moet niet. Er zijn heel wat andere manieren om jouw video’s van tekst en ondertiteling te voorzien.
In Someflex overlopen we verschillende manieren hoe je jouw video’s kan ondertitelen en krijg je heel wat tips & tricks. Alle manieren hebben op vandaag voor- en nadelen. Net als de tools waarmee je het kan doen. Neen, een tovermiddel is er nog niet, toch zeker niet in het Nederlands. Daarom sommen we in de lessen alle mogelijkheden op. Zo kan je de mogelijkheid gebruiken die het best bij jou past.
Klik hier om naar de lessen te gaan
3. Een app die jouw stem omzet in tekst?
Geen zin om te ondertitelen? Een video opnemen waarbij jouw stem wordt omgezet in tekst?
Het kan!
Zalig toch?
Maar dan moet je wel heel duidelijk spreken 😉 Zeker in het Nederlands!
Klik hier om deze app te ontdekken in Someflex!
Leden in de kijker
Deze week stellen we graag de gemeente Grobbendonk voor.
Dit lokaal bestuur uit Antwerpen is gestart met Someflex en we wensen hen veel leerplezier en succes! 💪