Hoe kan je 3D-foto's en selfies maken met Snapchat?
19 september 2019 

Hoe kan je 3D-foto's en selfies maken met Snapchat?

Tijd voor nieuws en updates uit sociale medialand. We beginnen met nieuws over Facebook.

Facebook richt eigen ‘rechtbank’ op

Vorig jaar had CEO Mark Zuckerberg het reeds aangekondigd dat Facebook werkte aan een onafhankelijk beroepsorgaan. Deze speciale raad moet zich buigen over klachten van gebruikers over het verwijderen van hun content op de sociale mediakanalen van Facebook.

Gebruikers een extra onafhankelijk orgaan geven

Als gebruikers het niet eens zijn met het verwijderen van hun berichten, kunnen zij dit aanvechten. Het eindoordeel van deze speciale raad is bindend, ook als bijvoorbeeld CEO Mark Zuckerberg hier niet mee akkoord is. De raad kan een besluit terugdraaien als zij vinden dat Facebook een bericht onterecht heeft verwijderd. Maar Facebook verwacht wel dat de raad het besluit baseert op de waarden die bij het sociale netwerk gelden. Deze raad komt ook alleen in ‘actie’ als alle andere mogelijkheden uitgeput zijn.

Het nieuws over deze onafhankelijke raad kondigde de CEO aan via zijn Facebookpagina:

Er moeten minstens elf mensen in de raad zitten, maar uiteindelijk wil Facebook dat er ongeveer veertig leden zijn. Leden voor de raad worden nu nog gezocht.

De raad zal zich midden 2020 buigen over de eerste zaken.

Snapchat komt met 3D camera modus

Voor iPhone gebruikers is het nu mogelijk om 3D-selfies te maken want Snapchat heeft een 3D modus toegevoegd.

De app heeft de TrueDepth-technologie van Apple gebruikt. Door middel van dieptedata wordt er dan een 3D model van het gezicht gemaakt om zo de selfie te kunnen laten bewegen. Je kan 3D-effecten, lenzen en filters toevoegen aan je foto’s. Helaas is deze functie alleen maar beschikbaar als je een iPhone x of nieuwere versie hebt.

Hoe je dit doet, leer je in deze video:

YouTube voegt ‘Key Moments’ toe 

Iedereen heeft al wel een keertje een hele YouTube-video doorgescrold op zoek naar dat ene moment dat je wil zien of aan iemand wil tonen. Aan die tijdrovende activiteit wil YouTube nu iets doen door Key Moments te introduceren. Die Key Moments worden getoond als bollen op een tijdlijn. Daaronder staat dan te lezen wat er op welk moment in de tijdlijn gebeurt.

Bron: YouTube

Wil je graag op de hoogte blijven van wat nieuw is op sociale media, maar heb je de tijd niet om het allemaal zelf uit te zoeken? Wil je weten wat werkt op sociale media? Vragen kunnen stellen aan onze experts? Maak kennis met Someflex, ons online leerplatfom met korte, praktische en altijd up-to-date videolessen over sociale media.

Vraag hier jouw gratis proeflessen aan en ervaar zelf wat Someflex is.

Over de schrijver