Facebook lanceert eigen app om memes te maken
21 november 2019 

Facebook lanceert eigen app om memes te maken

Nieuwe updates uit sociale medialand

Wat gebeurde er allemaal in sociale medialand deze week? We lijsten de belangrijkste nieuwtjes op voor jou. We beginnen met opmerkelijk nieuws over Facebook.

Facebook lanceert eigen app om memes te maken

Memes zijn populaire herkenbare beelden waar mensen tekst aan toevoegen. Ze worden vaak vanuit een humoristische insteek gemaakt en zijn zeer populair op sociale media.

Memes op Facebook

Facebook heeft de app ‘Whale’ gelanceerd in Canada. Van hieruit kunnen gebruikers meme’s genereren en delen op Facebook. Het gaat om een proefproject en we zijn benieuwd of deze app ook in andere landen wordt uitgerold.

TikTok lanceert een eigen muziekplatform

Ken je TikTok al? TikTok, het vroegere musical.ly is een app waarmee gebruikers korte video’s van 3 tot 15 seconden kunnen maken – vaak lipsyncen en deze delen met de wereld. TikTok is van Chinese makelij en op dit moment de meest gedownloade app ter wereld. TikTok heeft de kaap van 1.5 miljard downloads overschreden.. Momenteel telt TikTok 1 miljard actieve gebruikers.

Deze app lanceert binnenkort een eigen muziekplatform. ByteDance, het bedrijf achter TikTok is gesprekken gestart met Universal Music, Sony Music en Warner Music. De bedoeling hiervan is om te kijken of hun muziek kan opgenomen worden in hun nieuwe muziekstreamingsdienst.

Een naam voor de muziekapp heeft Bytedance nog niet bekendgemaakt. Ook de prijs van een abonnement is nog niet bekend. Al stellen waarnemers dat deze naar verwachting minder zal kosten dan de zowat 10 dollar per maand die onder meer Spotify en Apple vragen in de VS.

Meer updates?

  • TikTok telt meer dan 1,5 miljard gebruikers wereldwijd
  • Instagram lanceert ‘Reels’ een functie waarmee gebruikers korte video’s op muziek kunnen opnemen
  • Instagram test ook het verbergen van likes. “Het gaat om de inhoud van de content en niet om het aantal likes dat een foto of video krijgt” aldus Instagram.
  • Politieke advertenties kunnen nu toch – onder bepaalde voorwaarden- op Twitter
  • LinkedIn lanceert evenementen waarop je connecties kan uitnodigen
  • Hoe plan je content in op Instagram vanop desktop?

Vind je dit format van video’s aangenaam om naar te kijken? In Someflex, onze kennisdatabank over sociale media, vind je meer dan 1000 snackable videolessen. Van ‘hoe iets werkt’ tot inspiratie en nuttige tips en tricks. Ook krijg je hulp op al jouw vragen.

Jouw sociale mediakennis verhogen en mee zijn met de sociale mediatrein? Probeer Someflex 7 dagen gratis 

Over de schrijver