Hoe start je een livestream op YouTube? 
14 maart 2019 

Hoe start je een livestream op YouTube?

Wat gebeurde er deze week allemaal in Sociale Medialand? We lijsten de belangrijkste gebeurtenissen op voor jou:

1. Facebook en Instagram liggen even plat

Woensdagavond lagen Facebook en Instagram even plat in West-Europa. Het ging volgens Facebook om een technische storing. Op donderdagochtend was het probleem opgelost.

2. Swipe vanaf nu je camera open in jouw Twitter tijdlijn

Twitter heeft een functie toegevoegd aan zijn app, waarbij een camera-interface bereikbaar is met één enkele veeg vanaf de tijdlijn. Andere sociale media-apps hebben deze functie al langer.

Het is alleen mogelijk om met de nieuwe interface nieuw beeldmateriaal te maken. Eerder gemaakte content kan alleen worden toegevoegd via het al bestaande venster om tweets te maken. Ook is het mogelijk om livebeelden te streamen via de nieuwe interface.

De functie wordt momenteel uitgerold. Zorg ervoor dat jouw Twitter-app up-to-date is!

3. Belgische fictiereeks voor jongeren alleen te bekijken via Instagram Stories 

Productiehuis Eyeworks lanceert vanaf 19 maart Instaverliefd, een fictiereeks die uitsluitend te volgen is via Instagram Stories. De bedoeling is om jongeren 6 weken lang mee te nemen in een verhaal over jongeren en daten,  door dagelijks updates te posten op Instagram. Het concept is uniek in Europa en de makers willen vooral experimenteren met de mogelijkheden van Instagram.

4. Hoe start je een livestream op YouTube?

YouTube blijft ook in België het tweede grootste sociale mediakanaal na Facebook. Veel mensen bekijken content op YouTube, maar ook steeds meer mensen posten zelf video’s. Ook livestreamen op YouTube wordt populairder. Maar hoe doe je dit?

Ga naar YouTube en log je in.

Klik op het video-icoon en klik op live gaan:

Geef je video een naam, klik op volgende om een thumbnail op te nemen en klik dan op ‘live gaan’ om je uitzending te starten

Wil je graag weten hoe YouTube werkt om er nog meer uit te halen? Hoe maak je leuke content voor op Instagram? In Someflex, het online leerplatform met snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver