10 inspirerende (lokale) organisaties op Instagram
10 februari 2019 

10 inspirerende (lokale) organisaties op Instagram

Dat Instagram enorm populair is, is geen nieuws meer. Maar welke organisaties zijn goed bezig op dit kanaal? We zochten naar (lokale) voorbeelden van organisaties waarvan wij vinden dat ze goed bezig zijn op Instagram. 

1. Unizo West-Vlaanderen

Wie het account van Unizowvl volgt, krijgt een blik achter de schermen van het ondernemersleven in West-Vlaanderen. Dat ze weten hoe met Instagram om te gaan zie je duidelijk aan hun posts:

2. Gemeente Evergem

Ook gemeente Evergem is als niet-Evergemenaar een leuk Instagram-account om te volgen. Ze reposten regelmatig leuke content. Zoals deze foto genomen bij de eerste sneeuw dit jaar.

3. STAM – Stadsmuseum Gent

Het STAM – Stadsmuseum Gent heeft een eigen Instagram-account. Hierop verschijnen regelmatig posts met informatie over lopende tentoonstellingen of een blik achter de schermen. Zoals deze post ter promotie van het ‘museum van de misdaad’.

4. De Vlaamse Jeugdraad 

Ook eentje om te volgen is de Instagram-account van de Vlaamse jeugdraad. Je krijgt een blik achter de schermen van jongeren die van de wereld een betere plaats proberen maken, te beginnen in Vlaanderen natuurlijk:

5. Kortom VZW 

Kortom, de vereniging voor overheids- en socialprofitcommunicatie, heeft voor communicatiemensen een heel interessante Instagram-account. In hun verhalen geven ze regelmatig nuttige tips waar de communicatieprofessional iets aan heeft:

6. Lokaal_DNA

Dit is een nieuw Instagram-account opgezet door de VVSG om lokale besturen in Vlaanderen in de kijker te zetten. Regelmatig neemt een ander lokaal bestuur dit account over om zijn stad te laten zien. Maak kennis met Lie van Houthalen-Helchteren.

7. Howest

De hogeschool West-Vlaanderen heeft een eigen Instagram-account. Hierop volg je het reilen en zeilen op verschillende hogeschoolcampussen in Brugge en Kortrijk. Het leuke is dat ze regelmatig de interactie aangaan met hun volgers:

8. De Vlaamse overheid

De Vlaamse overheid heeft een eigen Instagram-account (devlaamseambtenaar) waarop je een blik achter de schermen krijgt. Ook neemt er regelmatig een ambtenaar het account over en geeft mensen meer informatie over hun job:

9. Port of Antwerp

Via dit Instagram-account krijg je een interessante blik achter de schermen in de haven van Antwerpen. Het account wil zijn kijkers ook informeren met weetjes en historische feiten:

10. Bokrijk

Als je deze account volgt, dan krijg je een prachtige blik achter de schermen van het openluchtmuseum en natuurgebied ‘Bokrijk’ in Genk. Wist je trouwens dat zij ook een loopwedstrijd organiseren? Een prachtige locatie, zo te zien:

Wil je graag weten hoe Instagram, Stories en IGTV werken en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online leerplatform met snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver