Deze organisaties zijn goed bezig op WhatsApp
07 januari 2019 

Deze organisaties zijn goed bezig op WhatsApp

In een vorig blogbericht – 5 redenen waarom WhatsApp ook relevant is in jouw organisatie – bespraken we dat WhatsApp ook voor jouw organisatie relevant is. Steeds meer organisaties vinden hun weg naar deze gratis berichtenapp of haar zakelijke variant. In dit nieuwe blogbericht overlopen we graag enkele organisaties die goed bezig zijn op WhatsApp

1. Gemeente Evergem

Evergem, een gemeente naast Gent, gebruikt WhatsApp voor webcare. Inwoners kunnen hun vragen stellen door een WhatsAppbericht te sturen. Hun vraag wordt door een communicatiemedewerker zo vlug mogelijk beantwoord.

2. Gemeente Opglabbeek gebruikt WhatsApp als buurtinformatienetwerk

De Limburgse gemeente Opglabbeek maakt gebruik van groepen op WhatsApp om informatie te verspreiden in buurten of wijken. Elke buurt of wijk heeft een eigen WhatsApp-groep waar bewoners inzitten en relevante informatie uitwisselen met elkaar. Zo’n groep wordt ook vaak gebruikt als diefstalpreventiekanaal.

Gemeente Opglabbeek ondersteunt dit initiatief dat vaak zelf vanuit de burger komt.

3. Groen houdt militanten en sympathisanten op de hoogte via WhatsApp

De partij Groen heeft een eigen WhatsApp-verzendlijst waarop mensen zich kunnen inschrijven om op de hoogte te blijven van nieuws binnen de partij.

4. KLM Zet WhatsApp in voor zakelijk gebruik

KLM, de Koninklijke luchtvaartmaatschappij van Nederland zet WhatsApp Business in om nog meer en beter te communiceren met hun reizigers. Wie met KLM vliegt kan via WhatsApp vragen stellen, maar krijgt ook vluchtinformatie en boarding passes doorgestuurd. WhatsApp Business biedt KLM heel wat extra mogelijkheden om reizigers van de juiste informatie te voorzien.

5. Ontvang elke dag een nieuwsupdate op WhatsApp van Newsmonkey.be

Newsmonkey.be, de nieuwssite die zich vooral richt op een jonger publiek, geeft elke dag nieuwsupdates via WhatsApp. Ook bij ‘breaking news’ wordt er een extra update gestuurd. Mensen schrijven zich in voor een verzendlijst en vanaf dan krijgen ze elke dag een update:

6. De Vlaamse Regulator voor de Media deelt nieuws via WhatsApp

Wil je op de hoogte blijven van nieuws, evoluties, rapporten en trends in de Vlaamse mediasector? Schrijf je dan in op de WhatsApp verzendlijst van de VRM!

Ook wij bij Socialemediaburo.be hebben een eigen WhatsApp-verzendlijst. Elke vrijdag sturen we je gratis WhatsApp-nieuws via WhatsApp. Zo schrijf je jou in:

Benieuwd naar de mogelijkheden van WhatsApp?

Someflex ons online leerplatform met snackable sociale media videolessen van 3 minuten, bevat een volledig up-to-date online cursus WhatsApp.

Dit komt aan bod:

➡ Wat is WhatsApp en hoe werkt het?

➡ Van verzendlijsten tot groepen, wat zijn alle mogelijkheden?

➡ Wat is WhatsApp Business en hoe werkt het?

➡ Hoe implementeer je WhatsApp en WhatsApp Business in jouw communicatiestrategie?

➡ Wat zijn de do’s & don’ts

➡ Heel veel concrete voorbeelden & cases van organisaties die WhatsApp al inzetten

Meer informatie vind je hier.

Voilà, je bent terug volledig WhatsApp-to-date.

Over de schrijver